Det var under deltävlingen i Töreboda som en förare i Tidaholms MK fick hjärtstopp och avled.

— Han var en jättestor tillgång för klubben och det är ett tomrum som vi framöver måste försöka fylla, sa ordföranden Per-Olof Graaf efter den tragiska händelsen.

Graaf sa också att helgens deltävling i Tidaholm skulle genomföras.

— De anhöriga och alla andra runt omkring klubben vill att vi ska köra den. Det var alla överens om.

Annons

I lördags kom 450 enduroförare till Tidaholms Motorstadion för att köra den tredje deltävlingen i Vintercupen.

Hur har det varit att arrangera tävlingen efter det som hänt?

— Det har varit väldigt jobbigt och känslomässigt. Den här killen var oerhört duktig och det var aldrig några svårigheter. Vi kommer ha enormt svårt att fylla det tomrum han lämnar. Så är det, sa tävlingsledaren Rolf "Truls" Karlsson.

Tre tysta minuter

Inför varje heat hölls en tyst minut för den avlidne TMK-medlemmen.

— Jag hade väldigt mycket med honom att göra och det har varit en pärs varje gång vi haft ett förarmöte och vi har haft en tyst minut. Vi pratade med familjen efter det som hände och de tyckte att vi skulle köra tävlingen. Det var inget att diskutera. Vi pratade också om hur vi skulle hedra honom och kom överens om att ha en tyst minut vid varje startgrupp så att vi skulle känna att alla hedrade honom ordentligt, fortsatte Karlsson, som fick se TMK stå för ett bra arrangemang.

— Det har varit väldigt mycket personal som har hjälpt till under dagen och det är ovärderligt. Tidsmässigt har vi lyckats hålla tiderna och det har varit väldigt många startande.

450 förare är många.

— Ja, det är väldigt mycket. Vi har aldrig haft så många här i Tidaholm. Jag har varit tävlingsledare på ett ställe förut där vi var 498. Vi nosar på rekord på varje tävling.