Vi har besökt tälten på Matfestivalen. Så här tycker besökarna om det som bjuds.

1) Rådhuscaféet:

Det bästa på hela festivalen, tycker Ulla Franzén om raggmunkarna med fläsk och rårörda lingon som serverades på Rådhuscaféet. — Vi kom nyss och det här var det första stället vi gick till, man gör ju inte raggmunkar hemma så ofta så det är bäst att passa på.

Thomas och Marianne Franzén håller med om att det var rätt beslut att gå till rådhuset. — Det var riktigt gott. Nu får vi ta fram kartan och leta efter nästa ställe att gå till, vi går på känn och vet inte riktigt vad som finns ännu.

3) Viltmat: 

Det är såsen som gör hela rätten, tyckte Bo Jansson från Eriksberg, efter att ha smakat på BBQ-svinet med djävulssås. — Det var riktigt starkt och gott, tyckte även hans sällskap Yvonne och Mikael Larsson. Det är tredje eller fjärde året vi är här och det här var en lyckad början. — Det är ett roligt arrangemang för oss som är en matglad familj, skrattar Yvonne Larsson.

4. Restaurant 
Babemba: 

Det var väldigt gott, tyckte Sara och Annelie Bulduk från Skövde som smakade på kycklingfilé med ris kokat i svartpeppar, lagerblad, ingefära, vitlök och tomater. — Vi har bara hunnit smaka Langosen än och om man jämför vinner det här. Det är ju lite mer speciellt. — Jag är uppvuxen i Skövde och går hit varje år. Det är ju inte så mycket som händer i Skövde så därför är det extra kul, säger Sara Bulduk.

5. PA Langos: 

Kön till lagnos-vagnen är som vanligt lång. — Det är lite av en tradition att gå hit, säger Anna Häggmark som tillsammans med barnen Vilma och Pontus satt sig med sin langos på en parkbänk. — Just den här var med skinka och ost och den var god. Mmm säger Vilma med munnen full. — Vi brukar gå hit varje år och nu har vi liksom bockat av langosen för i år. — De smakade som vanligt gott. Nu är det bara att gå vidare.

6. Flying Brewery: 

Martin Johansson och Jennifer Cusi valde att smaka på Teriyaki Halloumi wrapen och blev glatt överraskade. Den såg lite tråkig ut, men var jättegod. — Jag är vegetarian så det var inte ett svårt val. För mig finns det ändå en del att välja på men för min syster som är vegan är det svårare. Det är klart att man skulle önska att det fanns ett vegetariskt alternativ i alla tält.

7. Glädje: 

På Glädje serveras ostron med schalottenlöksvinegrette, chilivinegrette, syrliga äpplen och citron. — Fantastiskt goda, tyckte Gunilla Sundin som även i vanliga fall är en ostronälskare. — Det märks direkt om de inte är 100 procent färska och de här var jättefina. Men väninnan Mary Granat var inte lika imponerad. — För att vara ärlig så fegade jag ur. — Jag har aldrig provat förut och det ser inte gott ut. Om jag ska prova så gör jag nog det hemma.

8. Pitchers: 

Kolgrillad fläskytterfilé på ciabattabröd med coleslaw och BBQ-topping. Det åt Jan Sundesjö som var nöjd med smaken. Ännu har jag inte hunnit smaka på något annat, men om man jämför med vad man brukar göra hemma så var det gott. — Nu är planen att gå vidare mot tält 15 där det serveras älg- och vildsvinskebab. Det låter spännande och så har bestämt mig för grillspett i satay sen får vi se. — Vi köper inga matkuponger utan betalar i varje tält.

9. Pinchos Skövde: 

Annons

Det är drag i den här, säger Mattias Renström och Jannet Johnsson om sin Quesadilla, fylld med chili på högrevsfärs och lagrad ost, som serverades med tomat 
och löksalsa och srirachamajjo. — Vi gillar stark mat så det här var jättegott. Trots den starka smaken så känner man både färsen och ostsmaken. — Det enda som var synd är att portionerna är för små, säger Mattias Renström.

10. Restaurang China Town: 

Jag vet inte vilket alternativ jag valde, säger Erica Georgii och tittar ner i tallriken. Det var Grillspett i alla fall, men sedan fick jag nudlar också. Vad det än var så var det gott i alla fall. Det tyckte också dottern Agnes som smakade på grillspettet. — Tyvärr blev det lite svårt att äta för henne eftersom hon tyckte synd om grisen som snurrade på ett spett i tältet bredvid.

11. Vänercatering: 

Färs från Rudbäcksdal med färsk koriander, majs- och vitlökscoleslaw i majsbröd. – Det var inget vidare, säger Tora Allert Engdahl. Mamma Camilla Engdahl stod över och förklarade att hon inte äter kött. – Så jag vet inte hur det smakade. Pappa Håkan Allert tyckte däremot att det var jättegott. – Jag gillar hur det serverades och det var lite annorlunda smaker. Det blir åtta av tio möjliga. Jag gillade majsbrödet och väldigt stark mat.

12. Den lilla Krogen: 

Tacos: Ekologisk nötfärs från Börstorps slott. Serveras med riven rödkål och olika såser. – En femma av tio i betyg. Man fick välja sås själv, den jag tog var ganska stark, säger Birgitta Klang.

13. SAIK/WIDAB 
Sportsbar: 

Napolitansk pizza med lokala råvaror. Pizza Rosso och Pizza Bianco. – Det är italiensk botten har jag fått höra, den är väldigt god och det är fräscht med alla grönsaker. Det blir en självklar tia i betyg, säger Kent Eriksson. Thomas Wennberg ger pizza rosso en tia. – Det är gott med kantareller och när det är SAIK:s pizza så blir det högt betyg.

14. Mattias Mat – 
Golfen – Orangeriet: 

Benny och Mia Vinberg. Benny åt desserten, jordgubbs- och hallonmousse med brynt vit choklad och crumbles. – Jag ger den en åtta av tio i betyg, den var fantastiskt god, både krämig och söt. Mia provade rostbiffen med marinerade rotfrukter, grönärtspuré och creme på ost. – Smakerna satt där de skulle. Jag sätter nog en åtta på den.

15. Viltmat:

Älg- och vildsvinskebab i varmt bröd med hemgjord dressing. – Den är riktigt god, älgen smakar rakt igenom, det är lite sötma, kålen är god och allt passar ihop. Jag ger den nio av tio, säger Aaron Wu Chang. Johan Axdorph tyckte att såsen och köttet var riktigt gott. – Det blir lite mycket sallad i slutet, jag skulle gärna haft mer av det andra rakt igenom. Det blir en sjua. Agnar Thor Oskarsson tycker den smakar som den ska. – Fast den här har en mer vild känsla. Det blir en sjua här också.

16. Thai Thai:

Kyckling med paenangcurry och ris. – Mycket bra, lagom starkt. Jag brukar äta den på restaurangen. Det blir tio av tio möjliga så klart, säger Jörgen Lindström. Jessica Kreuger åt Phad Thai. – Jag gillar nudlar, så allt med nudlar är bra. En tia så klart. Noodaeng Inthanoo åt också Phad Thai. – Supergott. Jag gillar thaimat överlag och den här smakar som den ska. Det blir tio av tio så klart.

17. Plateaux: 

Minihamburgare med Sivans lagrade ost-maijo och briochebröd med chips och hemgjord ketchup. – Den var jättegod, särskilt såsen, men osten kände jag inte så mycket. Den får ändå en åtta för den picklade rödlöken, det var originellt, säger Veronica Moberg med sonen Lucas. Tina Moberg med sonen Simon, smakade på chipsen. – De var knapriga och goda. Det blir en åtta här också.

18. Restaurang 
Galejan: 

Gudruns Luffar­burgare. – Den är jättegod, väldigt stor portion och det är bra, brödet är gott. Det blir en åtta av tio för det, säger mamma Elin Wikström. Sonen Wilmer, 5 år, tyckte ketchupen var lite stark. – Godis är bättre, tycker han.

19. Restaurang 
Riviera:

Kolgrillad entrecôte serveras med nybakat bröd, sallad och dressing. – Den var väldigt god. Jag gillar entrecôte, det är den som sätter smaken tillsammans med dressingen. Resten smakar inte så mycket. Det är en bra aptitretare. Det blir en sexa i betyg, säger Love Selander. Tom Schreiber berättar att han äter rätten varje år. – Så jag gillar den onekligen, den här och så festivalbananen, som jag äter varje år. Entrecôte i bröd får 7, 5 av tio i betyg. Salladen och brödet hade kunnat vara bättre.

20. Festivalbananen: 

Friterad banan med glass. – Det är väldigt gott med sirapen till vaniljen. Det här hade jag kunnat äta en gång till så det blir en nia i betyg, säger Simon Seger. Jessica Hardarson gillar inte sötsaker. – Men det friterade och vaniljglassen matchar varandra väldigt bra. Det blir en sexa i betyg, säger hon.