Speciellt är det en kvinna som råkat illa ut trots att hon tydligt markerat mot honom att hans beteende inte var acceptabelt. Ändå tafsade han på henne vid tre tillfällen.

Den anställde, som är i 45-årsåldern, ska också ha försökt ofreda ytterligare kvinnor i sällskapet.

Annons

Julfesten hölls den 16 december på Tidaholms stadshotell. Det började med att försökte ta henne på ena bröstet, men hon fick upp handen och stoppade honom.

Men han skulle komma tillbaka.

– Jag fick en smäll på baken och jag förklarade att jag inte gillade det, berättar kvinnan i förhören.

Hand under kjolen

Men han gav sig inte och när hon stod vid baren känner hon en hand under kjolen, som går hela vägen upp längs benen och grabbar tag i hennes bak och kön. När hon blir arg och tydligt avvisar honom snubblar han bort över ett par bord och stolar.

Mannen har berättat att han berört en kvinna och att hon sagt till honom att sluta. Den åtalade berättar också att det hänt vid baren. Han beklagar också att kvinnan känt sig kränkt.

Tingsrätten ser ingen anledning att ifrågasätta hennes berättelse och trots att mannen nekar till flera incidenterna, så har man hört ett vittne som sett händelseförloppet vid baren. Mannen döms därför för sexuellt ofredande till villkorlig dom, samt 50 dagsböter á 120 kronor. Han ska också betala ett skadestånd till kvinnan på 7 500 kronor. Mannen har på grund av händelserna inte kunnat arbeta kvar på anstalten, vilket rätten tar i visst beaktande.

Läs Dianas berättelse:

Läs vanligare än man tror: