Utredningen om den misstänkta ekonomiska brottsligheten har pågått i omkring två år. Dragan Bratic säger att han inte vet vad åtalet omfattar och att utredarna inte har tagit hänsyn till vissa uppgifter som han har velat tillföra utredningen.

— I mars var jag hos utredarna i Linköping och ville lägga in två ytterligare beslut i utredningen, men de brydde sig inte om vad jag hade att säga. De vill förmörka viktiga fakta, säger Dragan Bratic.

Han anser att han är utsatt för en häxjakt av myndigheterna och tror inte att han kommer få en rättvis rättegång.

Annons

— Det är en politisk manipulation. Det finns ingen demokrati eller fungerande rättssystem i Sverige. Jag har haft mitt företag i över 20 år och jag har alltid jobbat lagligt, säger Dragan Bratic.

Om Dragan Bratic fälls för grovt skattebrott och grovt bokföringsbrott riskerar han flera års fängelse.

Dragan Bratics advokat Sven-Eric Ohlsson klargör att hans klient förnekar grovt skattebrott och grovt bokföringsbrott.

— Jag tror inte att man har förstått skatteproblematiken i det här fallet. Detta ska räknas som upphovsrättslig verksamhet och då ska en lägre skattesats betalas än vad Skatteverket anser, säger Sven-Eric Ohlsson.

Han framhåller att det inte har förekommit något medvetet försök att undanhålla att betala skatt eller att redovisa bokföring. Sven-Eric Ohlsson kommer i rätten att framhålla att Dragan Bratics verksamhet ska räknas som dans – så kallad pooldance. Den som bedriver verksamhet med dans omfattas av en lägre skattenivå eftersom det räknas som unika litterära verk.