Svenska kyrkan i Tidaholm brukar vara i framkant när det gäller att vara progressiv och hitta nya idéer. Att erbjuda drive in-vigsel i samband med den traditionella Motorlördagen med bilutställning och följande cruising är ett exempel på det. Och det slog väl ut.

— Vi fick faktiskt inspiration från en stor bilträff i Västerås. Det var några av mina kolleger som snappat upp detta. Vi tände på idén, men vi gjorde det på vårt sätt med vårt eget koncept, berättar informatören Lena Linde.

Annons

Motorlördagen är alltid första lördagen i maj och en perfekt tid för bröllop. Då är naturen som vackrast, och dessutom är det festglädje och stämning i staden. Vid Klappebryggan i Tidan hålls ceremonierna. En vacker plats.

— Det bästa med vårt arrangemang är att det är ett enkelt sätt att gifta sig. Det krävs ingen föranmälan, det är bara att komma dit. Och det riktar sig till alla, man behöver inte åka bil för att gifta sig på det här sättet. Det har hänt att par har kommit gående med sina barn i barnvagn och gift sig.

Det enda som krävs är att minst en är medlem i Svenska kyrkan och att man har med sig hindersprövningen från Skatteverket.

Responsen från giftaslystna har varit riktigt bra.

— Det har varierat lite sedan starten, allt från fyra till nio par. Det verkar som att traditionen har satt sig. Vi ser att den här formen fyller ett behov, slutar Lena Linde.