Årets Falköpingsambassadör är en utmärkelse som delas ut varje år vid Företagarnas Näringslivsbankett. Prisutdelning sker under Näringslivsbanketten den 20 november.

Priset går till någon som man är stolt och glad över att ha i kommunen, som sätter Falköping på kartan och som representerar bygden på bästa möjliga vis.

Nomineringen har varit öppen för allmänheten och Företagarna Falköping har tillsammans med en jury utsett finalisterna:

✔ Erik Rynefors

✔ Klas Wiljergård

✔ FAIK Skidor

✔ Art Dance VM-trupp

Nu är det upp till dig att bestämma vem som ska få utmärkelsen. I rutan här nere kan du ge din röst på vem du tycker är Årets Falköpingsambassadör.

Här följer en kort presentation av de nominerade:

Erik Rynefors.

Falbygdsfostrad person, numera bosatt i Karlstad. Återkommer ständigt med musikproduktioner av hög kvalitet till sin gamla hembygd, bland annat Queenkonserter på Stadsteatern och olika konserter i Tomtens kalkbrott.

Klas Wiljergård.

Falköpingsfödd skådespelare, som bland annat har gestaltat Carl-Gustaf Lindstedt i en av Sveriges mest populära tv-serier, Vår tid är nu. Han har också medverkat i den omtalade musikalen En värsting till syster på Chinateatern i Stockholm.

FAIK Skidor.

Annons

Idrottsförening som under 2019 gjorde ett avbrott med sitt smått klassiska och vida omtalade arrangemang Tour de Mösseberg för att istället ta sig an än en ännu större uppgift, nämligen Ungdoms-SM, vilket genomfördes på ett briljant sätt.

Art Dance VM-trupp.

Art Dance-kvartetten Malva Bergh, Natalie Forsberg, Linnéa Fredriksson och Hanna Johansson representerade med stor lycka Sverige vid VM i discodans i Serbien nu under hösten. Alla var med och tog framskjutna placeringar, Natalie Forsberg fick till och med ett guld och ett brons med sig hem.

Omröstningen sker i samarbete med Företagarna Falköping och det är fritt fram för alla att rösta. Årets röstningsprocess pågår fram till och med 18 november.