Edvin Olsson går in på sitt andra år i Valtorps IF. Den här gången har han huvudansvaret tillsammans med Tommy Andersson.

Olsson hoppas att säsongen med Valtorp blir roligare än den med favoritlaget Arsenal varit så här långt.

- Jag var och kollade när de spelade mot Burnley och vann med 2-1 efter mål i 97:e minuten. Alltså, man blir så less. Det går dåligt nu och helst vill jag ha ut Wenger. Det vore det bästa. Förut spelade de fin fotboll och kunde komma fyra. Nu är det inte ens det...

Ska det bli skönt att dra igång den egna säsongen?

- Det kan vara plågsamt det också, skrattar Olsson.

- Nej då, det ska bli skönt att komma igång. Ingen tycker väl det är kul att springa runt i tre decimeter snö på Ållevi.

Även om Brovallen är långt ifrån Emirates och Edvin Olsson ingen Arséne Wenger hoppas 26-åringen att Valtorps IF ska kunna jobba bort stämpeln som tråkiga fotbollsmördare.

- Haha, ja. Det är en stämpel som jag tror håller på att tvättas bort. Vi vill spela fotboll. Man har ju hört några gånger att det är långa bollar på Brovallen som gäller, men nej. Det är inte så vi vill spela nu. Vi vill hålla bollen på backen och spela offensivt.

"En nytändning"

Med en utbildning i personal och ledarskap i ryggen har Olsson större koll på just ledarskap än de flesta 26-åringar och har viktiga erfarenheter med sig in som sitt första år som huvudtränare.

- Det har varit en nytändning att inte bara spela, utan att få utveckla det här med att hålla i träningar och ta hand om en grupp. Det går lite hand i hand med utbildningen. Mycket handlar om gruppsykologi, hur man håller ihop en grupp och att verkligen se alla spelare. Såna saker kan man nog ta med sig.

Så vad är Edvin Olsson för tränartyp själv egentligen?

- Jag är mer åt Tommy Söderberg-hållet. Pushar folk och är positiv.

Ingen Lars Lagerbäck?

- Inte direkt. Framför allt är jag inte så defensivt lagd. Jag vill spela fotboll, så lite Wenger-stuk har jag nog kanske i mig.

Valtorp har under försäsongen gått obesegrade igenom DM där man bland annat slog Tibro AIK med 2-1, men också förlorat med 0-7 mot IFK Tidaholm.

Redan under fredagskvällen drar Valtorp igång serien med ett tufft möte mot tippade topplaget Fagersanna.

Och kanske kan Edvin Olssons börja plåstra ihop sitt spruckna Arsenal-hjärta.