Skara HF manglade Kärra i träningsmatchen förra veckan. Under onsdagskvällen väntade nästa säsongs allsvenska nykomlingar Aranäs. Det blev en desto tuffare resa för Skara HF som förlorade med 23–26 efter att ha legat under med 10–11 i paus.

– Det var ganska mycket träningsmatchkänsla för vår del – nästan lite eftersäsongsmatch. Det var lite ojämnt, säger Magnus Frisk.

I matchtruppen valde Frisk att matcha lite hårdare på grund av det bättre motståndet, berättar han. Samtidigt fanns till exempel ingen Sara Johansson att tillgå även om det var flera med SHE-erfarenhet på banan.

– Vissa spelare var inte vana vid matchsituationer och det var många som skulle lära känna varandra och komma in i relationerna på planen.

Hur viktigt var det för dig att få spela dessa matcherna och få en bild av laget?

– Inte viktigt alls. Jag har fått lite förfrågningar via tränarna om vi ska spela match och det är alltid nyttigt att spela träningsmatcher. Så det har egentligen bara varit tillfälligheter, säger tränaren och fortsätter:

– Man gör ingen större sak av detta även om det är klart som fan att man vill vinna. Men det är träning i morgon igen och detta är ingen match som måste analyseras.

***

Matchfakta: Skara HF–HK Aranäs 23–26 (10–11)

Annons

Målgörare Skara HF: Carolina Järlstam 6, Elin Ottosson 4, Alexandra Roos 4, Line Hindhede 3, Emma Arlestad 2, Christina Lövgren-Hallberg, Tove Lindberg, Caroline Friberg och Lovisa Kardell.

Målgörare HK Aranäs: Rikke Jensen 7, Matilda Rosblad 4, Louise Karlefeldt 4, Tilda Palm 4, Anna Heed 3, Sanna Andersson 2 och Josefina Rudvall 2.