Lördagen den 13 oktober gick Art Dance tredje tävling av stapeln. Tävlingen ägde rum i Odenhallen, och det blev en lång dag fylld av dansglädje. Odenhallen som för dagen var ombyggd till en färgsprakande dansscen fylldes snabbt av förväntansfulla dansare och publik. Det kom dansskolor från många delar av Sverige för att delta.

När dansare, publik och domare var på plats vid 09.30-tiden på lördagsmorgonen inleddes tävlingsdagen med en invigning där alla dansare marscherade in under publikens jubel och därefter var det två grupper från Art Dance som hade en liten uppvisning. En av grupperna var tävlingsgruppen Art Crew som visade upp en av sina tävlingsdanser, koreograferad av Violeta Kazic. Följt av en barngrupp som visade en av sina danser i dansstilen “modernt”, koreograf till detta nummer var Hanna Johansson. Dansnumret förstärktes av Linus Johanssons talangfulla sånginsats.

Tävlingen bestod av hela 80 rundor med över 400 startande. Under denna tävling var det dansstilarna Disco, Ackro Disco, Freestyle Discojazz, Hiphop, Hiphop Battle och Slowdance som stod på programmet.

Även denna gång så gjorde Art Dance väldigt bra ifrån sig och kammade hem många priser. Hela 12 guld, 16 silver och 4 brons delades ut under lördagen till Art Dance dansare. Tävlingen pågick fram till 20.00-tiden på lördagskvällen.

Precis som vid tidigare tävlingar var det mycket publik, bra stämning och härlig gemenskap. Dagen blev mer än lyckad. Under dagen fick Art Dance mycket beröm för ett lyckat arrangemang, vilket taggar Art Dance till att leverera en ännu bättre tävling tills nästa höst.

Annons

The Art Dance Competition har blivit en succé och kommer garanterat komma tillbaka framöver, fast då i betydligt större omfattning. Art Dance har nämligen funderingar på ett betydligt större internationellt tävlingsarrangemang till hösten 2019. Detta skulle verkligen sätta Art Dance på danskartan och dessutom ge Falköpings kommun fin marknadsföring.