Under tre kvällar anordnar Pingstkyrkan i Falköping, Korskyrkan i Åsarp och Centrumkyrkan i Kinnarp samtal under rubriken Angeläget.

Det första av dessa samtal hölls i Pingstkyrkan och speciellt inbjudna var musikern och skådespelaren Dogge Doggelito, journalisten Daniel Grahn och musikern Emanuel Andersson.

Grahn ledde samtalet med Doggelito, eller som han egentligen heter Douglas Jonathan Alexander León.

Bland annat berättade han att han som ung kom in i olika gäng.

– Men en journalist tog med några gängmedlemmar till USA för att visa hur det går till i gängen där. Jag var en av dem och vi fick bo ihop med riktiga gäng, och det var riktigt omtumlande. Så efter att jag kom hem till Sverige var jag aldrig mer med i något gäng. Det var inget liv för mig. Istället satsade jag på musiken, säger han.

Annons

Då var han 18 år gammal. Musikstilen han satsade på var rapp som är ett av elementen i hiphop-kulturen. Anledningen var att musikstilen är billig att utföra.

– Vi var så fattiga. Jag ville egentligen spela trummor och det ville även min storebror, men vi hade inte råd. Men så en dag kom min bror hem med en vinylskiva med rappmusik, och då började jag att rappa, säger han och fortsätter:

– Vi hade ju papper och penna och det behövs inte mer. Det var som om Gud gav mig något att hålla på med. Och det har jag ju gjort i 32 års tid nu, säger han

Bland annat var han en av medlemmarna i hiphop-gruppen The Latin Kings som var aktivt ungefär mellan åren 1991 och 2005.

Dogge Doggelito talade också om sorgen efter sin hustru som gick bort i cancer endast 32 år gammal. Under tre års tid stängde han av livet och levde destruktivt.

– Det var ett liv i mörker. Men sedan sa min dotter till mig att man får vara ledsen. Detta blev en vändpunkt och jag kom tillbaka efter detta. Under de nästkommande tre åren tog jag alla jobb som jag erbjöds, säger Dogge Doggelito.