Jag tycker att skolan borde skaffa en dator till varje elev. Till att börja med när vi ska jobba och alla ska skriva - då måste alltid hjälpredor gå och hämta fler. Efter en stund så måste hjälpredorna lämna tillbaka dem. Det kan också vara väldigt jobbigt för att vi har trappor och dem kan man ramla och skada sig i. Jag stör mig på det så mycket.

För det andra så kan det vara några elever som inte har mobil, dator eller surfplatta och föräldrarna har inte ekonomin för att köpa en. Då kan ju inte den eleven göra sina läxor som är digitala. Många skolor har ju börjat ha IT på lektionerna och läxorna.

Dessutom är programmen “Google dokument” och “Google classroom” väldigt bra för oss elever, Vi kan jobba med våra arbeten hemma och i skolan. När vi är klara trycker vi bara på lämna in uppgiften till våra lärare.

Jag vill avsluta med att vissa barn inte har någon mobil, dator eller surfplatta och då kan de ej göra läxorna hemma. Men ifall man får en egen dator som man får ta hem kan alla göra läxorna utan att föräldrarna behöver köpa en dator.  Det skulle underlätta väldigt mycket.

Julia Tillström