För tredje onsdagen i rad tog musikandakten vid Franciskuskapellet i Varv plats och återigen visade sommarkvällen sig från sin bästa sida. Ett femtiotal besökare hade tagit sig till kapellet denna varma onsdagskväll och sittplatserna som fanns till hands räckte knappt till vilket innebar att vissa fick slå sig ned på den mjuka mossan för att avnjuta kvällens konsert och andakt.

– Vi har haft vädret på vår sida varje onsdag hittills vilket lett till en mycket bra uppslutning varje gång, berättar kyrkoherde Agneta Karlsson som ledde andakten.

Musikunderhållningen bestod av Tina Kristoffersen på sång, Maria Håkansson på sång och gitarr samt Peder Sveder på keyboard och dragspel. Tillsammans bjöd de på en blandad repertoar med låtar som sångerskan Tina Kristoffersen beskrev som av det lite mer vemodiga slaget.

– De låtar jag har valt ut är ju inte så glada, men med tanke på veckans tema "förlorad och återfunnen" så blir tanken med kvällen att man kan förlora sig lite i sångerna. Sedan kan ni hitta på något roligt som gör att ni blir återfunna, förklarade Tina skämtsamt.

Trion bjöd bland annat på "Tre gröna äpplen" av Monica Zetterlund, "Änglamark" av Evert Taube, "Lovsång till kärleken" av den franska sångerskan Édith Piaf samt lovsången "Ropa till Gud". Vid den sistnämnda stämde hela församlingen in i kör vilket avslutade onsdagens musikandakt.

Annons

Fem musikandakter vid Franciskuskapellet återstår för sommaren. Nästa onsdag gästas andakten av Hanna Åberg och Stina Andersson.