Föreställningen "En lycklig resa" har dragit storpublik till Palladium i Malmö och Karlstad Congress Culture Centre. Framförandet bygger på Jan Johanssons "Jazz på svenska" från 1964. "En lycklig resa" kommer från skivomslaget där den röda väskan har texten lycklig resa.

— Den här hyllningen till Jan Johansson är en del av mitt liv. Den skivan har alltid funnits med mig. Jag kommer ihåg att jag satt i skolan och målade till Visan från Utanmyra, då man skulle måla vad man såg. Det här är Sveriges mest sålda jazzplatta och den har aldrig tidigare spelats live förrän nu när Jan Lundgren med musikanter vågar sig på detta, sa arrangören Erik Rynefors när han hälsade publiken välkommen till Falköpings statsteater där turnén avslutades i lördags.

Pianisten Jan Lundgren berättade på scenen att han ville göra något eget av materialet från Jazz på svenska utan att plagiera Jan Johansson.

— Och frågan var hur man skulle göra det utan att fördärva musiken. Jag kom det geniala att ta med en stråkkvartett och det tycker jag har blivit lyckat, om man får säga så, sa Lundgren till publiken den välfyllda konsertlokalen.