Under sina barn- och ungdomsår i Skövde var Michael Salibas stora passion i livet fotbollen. Han var en skicklig fotbollsspelare som först spelade i Skövdelaget AIK, för att sedan vid sexton års ålder bli värvad till det tidigare allsvenska laget GAIS ungdomslag i Göteborg.

– Fotbollen gav mig mycket genom sammanhållningen och att man ständigt fick träffa nya människor, konstaterar han.

Men en skada satte stopp för karriären.

Brinner för att hjälpa

Michael Saliba är i dag en av Sveriges största businessinfluencers och han brinner för att hjälpa och inspirera människor att nå och följa sina mål.

Han har en bakgrund som säljare och försäljningschef och är idag mentor, föreläsare, författare, inspiratör och entreprenör.

– Efter Israelvistelsen började jag att jobba mig upp och när jag hade det som bäst sa jag upp mig för att nätverka och inspirera andra.

Han har också gett ut boken ”Du kommer aldrig att bli nåt – framgången finns inom dig”, där han berättar om sin egen livsresa, ger konkreta tips om nätverkande och hur han nått sin framgång trots motgångar och bakslag.

Träffade över tusen

Under 1,5 år träffade Michael över tusen människor i personliga möte på tu man hand.

– Jag mötte några av de rikaste personerna i Sverige, men också de som levde på existensminimum. Jag är nämligen övertygad om att jag har något att lära av alla människor.

Michael Saliba är dessutom grundaren till utmaningen #linkedinsalibachallenge, som hjälpt nära 500 personer ut på arbetsmarknaden.

Annons

Populär föreläsare

I dag är han en populär föreläsare och när vi intervjuar honom har han just klarat av två längre föredrag på UF-mässan inför 4 000 elever i Stockholm.

– Jag vill inspirera andra att till att skapa egna nätverk, numera får sju av tio jobb på det sättet. Jag tror att det inom kort kan vara nio av tio och då blir den delen ännu viktigare.

Kort sagt; Vem känner dig? Vem känner du? Och lyssna inte när någon säger till dig att det aldrig kommer att bli något av dig.

– Alla, oavsett förutsättningar kan lyckas i livet.

Startat podcast

Michael har nyligen också startat en podcast, där han bjuder in inspirerande gäster, delar med sig av sin, sitt liv och sin vardag.

– Vår första gäst var John Franco, polischef med inriktning på vapen och organiserad brottslighet och som är expert i Veckans brott. Han har arbetat med ungdomar i förorterna och de mest utsatta områdena i Stockholm. Franco har kallats för en hjältepolis och mottagit priset för årets eldsjäl i Svenska hjältar.

Nu fick han frågor om hur man bekämpar den organiserade brottsligheten, sin uppväxt med drogbaronen Pablo Escobar och Cali-kartellen, samt vilka resurser polisen har och om det finns korruption inom poliskåren.

Bästa tipsen

Till sist ber vi Michael Saliba att berätta vad han lärt sig av alla sina möten med olika människor. Här följer de;

Ju större och starkare nätverk du har, desto större möjligheter har du att lyckas i livet.

Pengar och makt imponerar inte på mig, utan det som imponerar på mig är ett gott hjärta och goda gärningar.

I mitt nätverk bor det en möjlighet för någon annan. Alla människor kan lära sig något, lär du dig inte av någon ligger felet hos dig.