Konstnärer, hantverkare, caféer och restauranger samt andra aktörer verksamma på Kinnekulle öppnar då sina portar för besökarna. Vårrundan, som arrangeras av föreningen Mötesplats Kinnekulle, har de senaste åren lockat tiotusentals besökare och beskrivs i ett pressmeddelande som en fest där aktörer och bygdens invånare svetsas samman.

I år är det inte bara den traditionella Vårrundekonserten som gäller i musikväg, utan även ett flertal pop up-konserter på spridda platser. Västerplana kyrka, Råbäcks mekaniska stenhuggeri och Stampens kvarn i Gössäter är några av de ställen som får musikaliskt besök. Vårrundekonserten ”Toner längs vägen” framförs på lördagskvällen i Medelplana kyrka.

— Det blir många musikaliska möten i ett härligt blandat program, lovar Ann-Sofie Andersson, kultursamordnare i Götene kommun, i ett pressmeddelande.

I Husaby kommer en ny utställning att invigas i kyrkans tornrum. Tillsammans med Destination Läckö-Kinnekulle har Västergötlands museum tagit fram utställningen som visar föremål och historien kring kyrkan och Husaby.

— Vårrundan Kinnekulle har ett digert program med 86 aktörer på 76 olika platser, så för att få en bra översikt och hitta sina favoriter finns det i Österplana kyrka en samlingsutställning där alla aktörer presenteras och visar i korthet vad de erbjuder, säger Anders Karlsson, ordförande i Mötesplats Kinnekulle.

Annons

Det är även en lång lista med nya aktörer som deltar i Vårrundan, där det handlar om allt från måleri till lammskinn.

Pop