Det var inför Scandic Cup i Boden i mitten av december som Johanna Hagström blev sjuk och fick stanna hemma.

Det har sedan tagit tid för henne att bli frisk.

Resultat

Scandic Cup, Östersund

D19-20, 5 km fristil: 1. Moa Olsson, Falun Borlänge 13.22,0, 7. Jo..

Resultat

Scandic Cup, Östersund

D19-20, 5 km fristil: 1. Moa Olsson, Falun Borlänge 13.22,0, 7. Johanna Hagström, FAIK 13.43,9.

D 19-20, sprint A-final: 1. Moa Lundgren, IFK Umeå, 2. Johanna Hagström, FAIK, 3. Tua Dahlgren, Spikbodarnas IK.

D19-20, 15 km masstart klassisk stil: 1. Maja Majbäck, Jukkasjärvi IF 45.10,7, 5. Johanna Hagström, FAIK 46.25,9.

— Uppladdningen inför den gångna helgens tävlingar i Östersund var absolut inte maximal. Jag kände verkligen av att jag har varit sjuk, hjärnan ville mer än vad kroppen kunde prestera, konstaterar Johanna.

Hyggliga insatser

Ändå svarade Falköpingstjejen för tre riktigt hyggliga insatser. Det började med 5 km fristil på fredagen och här körde hon in på sjunde plats, 21 sekunder efter vinnande Moa Olsson.

— Jag var inte jättenöjd med den insatsen, men som sagt, sviterna av min sjukdomstid satte stopp för en bättre prestation, menar Johanna.

Tvåa i sprint

På lördagen gick det i alla fall lite bättre, eller snarare ganska så mycket bättre, för FAIK-tjejen när det handlade om sprint. Hon inledde med att vara delad trea i prologen, bara 1,1 sekund efter den blivande slutsegraren Moa Lundgren.

— Det var jag nöjd med även om det kändes lite segt. Sedan fortsatte jag att köra bra genom hela tävlingen. I A-finalen var jag förvisso en bra bit efter Moa i mål som tvåa, men till mitt försvar ska sägas att jag blev lite trängd vid ett tillfälle, berättar Johanna.

Nära bli tvåa

Scandic Cup-helgen i Östersund avslutades så med en masstart över 15 km klassisk stil. Här blev Johanna slutligen femma, men hon hade bara fem sekunder upp till andraplatsen.

— Det var ett tufft lopp för mig med tanke på att jag saknade den rätta orken och energin, så en femteplats får anses som ett fullt godkänt resultat.

Nu under veckan kommer den svenska truppen till junior-VM i Salt Lake City om några veckor att offentliggöras.

— Det blir en spännande väntan, det är väl lite "fifty-fifty" om jag kommer med där eller inte.