Det var i slutet av januari som FAIK spelade match senast.

— Det är synd att det blivit ett lite sönderryckt spelschema efter att Kropps drog sig ur serien, men så är det, konstaterar FAIK-tränaren.

Senast stod Borås för motståndet, och Christian räknar med en liknande typ av match när man under söndagen tar emot Country.

— Country har spelat väldigt bra det senaste. De har inte vunnit, men har i alla fall varit med tampats i många matcher. Det är ingen lätt bottenmatch som väntar för oss, och det finns ingen risk för underskattning, säger Christian.

Annons

FAIK, som ligger på nästjumboplatsen just över Country, ser inte ut att få de bästa av förutsättningar. Flera skador försvagar en redan tunn trupp.

— Vi har eventuellt tre spelare borta på söndag. Jag hoppas vi kan få tillbaka någon av dem, men det vet jag inte säkert förrän på matchdagen. Trots att Country bara tagit två poäng och att vi har tagit sex poäng fler så tycker jag nog att de bär favoritskapet för matchen, säger Carlsson.

Vad ska ni göra för att vinna?

— För vår del handlar det om att spela smart. Vi måste försöka spara energi och kraft för att orka hela vägen. Att spela taktiskt rätt blir oerhört viktigt. Vi får försöka spela vårt spel, men det kommer bli tufft.

Falköpingstränaren ser annars fram emot den avslutande handbollsperioden som väntar.

— Det är roliga omgångar kvar. Alla lag vi möter är jämna och alla kan slå alla - det visade inte minst Tibro när de skrällde och slog serieledande Skara. Vi ska försöka bita oss kvar. Två poäng mot Country - då är vi med.

Skadorna som FAIK-spelarna bär på är inte av någon större dignitet, och Christian Carlsson hoppas att samtliga kan vara tillbaka till nästa veckas match.