Falbygdens Manskör har, sedan nystarten med Nils Rynefors 1979, haft en stabil verksamhet med vårkonserter, adventskonserter och många tema-konserter, till exempel Taube.

Mycket uppskattat, av både publiken och kören, var att hälsa våren i år med en vårkonsert i S:t Olofs kyrka. Där gick sången fram till publiken helt och hörbart, vilket annars är svårt, när kören skall sjunga utomhus i vår vackra natur.

Nu är det dags för årets julkonsert med kära, kända och några nya sånger som förmedlar förväntan inför julen.

Den första konserten på Mössebergsgården på onsdag kväll är en välgörenhetskonsert till förmån för Julhjälpen i Skaraborg. De ser till att många sårbara familjer kan få lite extra mat denna julhelg.

Därefter gör kören tre konserter under andra advent-helgen, på lördag kväll i Slöta kyrka,, på söndagen i Kyrkans hus, Floby, och i Kölaby kyrka.

Körledaren Birgitta Lindh har komponerat programmet, och i denna konsert får kören också assistans av förra dirigenten Emily Lundgren.

Det blir ett fullödigt körprogram och man får också förmånen att lyssna till de skönsjungande solisterna Laura Elmersson och Conny Stenholm.

Conny Stenholm är välkänd och har medverkat i kören i många år. Laura Elmersson är barnbarn till en av körmedlemmarna och har en mycket välljudande stämma, som fått körsångerna spontant ge henne varma applåder.

Annons