Under sommaren kommer tävlingen att besöka alla Skaraborgs femton kommuner i jakt på nästa vinnare. Förra året stod Mariestad som segrare medan Falköping hamnade på sista plats. Men efter deltävlingen på Stora torget för drygt en vecka sedan lyckades Falköping klättra upp till toppen med poäng som visat sig vara svårslagna. Sedan dess har två deltävlingar i Grästorp och Lidköping genomförts, men ännu har ingen lyckats knipa förstaplatsen från Falköping.

I varje kommun utses ett lag med tre lokala profiler. I Falköping utgjordes detta lag av Janne Karlsson, Kicki Niklasson och Ulf Johansson.

– Det är svårt att förbereda sig inför något som detta, men vi gjorde vårt bästa och resultatet blev ju väldigt bra. Extra roligt är det ju också att det var så många som slöt upp till utmaningarna. Det var väldigt trevligt och visar på att Falköpingsborna är lojala och finns där för att stötta varandra, konstaterar Janne Karlsson.

Utmaningarna som Falköpingsborna ställdes inför var följande; att samla ihop minst 50 stycken solstolar, minst 10 fordon från 1960 eller tidigare samt få tag på minst en barnmorska. Själva laget fick några egna utmaningar, att gissa låtar i en karaoketävling, hopprep i en minut samt att bygga ett torn av träklossar.

– Vi är jättenöjda och det var riktigt trevligt att se att detta frambringade ett sådant engagemang från Falköpingsborna, säger Janne Karlsson.

Annons

Med 645 poäng petade Falköping bort Mariestad från första plats. Strax efter Falköping på topplistan ligger just nu Grästorp, sex poäng efter, och därefter Mariestad.

För Lidköping blev det en sistaplacering efter torsdagens tävling, sedan deras träklosstorn rasade ihop i sista sekunden och endast uppmättes till 40 centimeter. För övrigt flöt deras poänginsamling på väldigt bra. Ett av uppdragen innebar att samla in minst fem personer med olika dialekter som flyttat till Västergötland varav sju dök upp.

Nästa stopp för Skaraborgskampen är på tisdag i Skara.