Falköping

Så här såg det ut vid en av Falköpings Jazzbands spelningar på O´Learys. Kommande lördag dyker bandet upp på Cesarstugan i Östra Tunhem.
Foto: Privat

Det är tre-fyra år sedan Falköpings Jazzband bildades, men antalet spelningar har så här långt inte varit så många.

– Faktum är att vi bara har framträtt tre gånger, samtliga på O´Learys i Falköping, berättar Curt Magnusson, kapellmästare och pianist.

Det är med andra ord ett tämligen unikt tillfälle att lyssna på Falköpings Jazzband som ges nu på lördag, då orkestern gäster Cesarstugan.

– Jag känner den tidigare ägaren av Cesarstugan, Stig Lindgren, och när jag för en tid sedan var ute på besök på detta ställe så kom jag i samspråk med dagens ägare, Christian Schmeikal, och vi fick fin kontakt. Det mynnade ut i att vi kom överens om denna spelning, säger Curt Magnusson.

För den som tycker om jazz lär det bli en minnesvärd afton.

– Vi kommer att framföra ett gäng omtyckta standardlåtar från 50-talet, publiken kommer verkligen att känna igen sig, upplyser Magnusson.

Bandet består för dagen av sex medlemmar och som konferencier och sångerska syns och hörs välkända Britt-Marie Stridh.

I övrigt består bandet av Conny Larsson, tenorsax, Christer Persson, tenorsax, Kent Håkansson, bas, Lennart Ardmar, gitarr, Mats Werner trummor, samt Curt Magnusson, piano.