Martina Svenssons Hylte/Halmstad gick obesegrade i SM-slutspelet till finalen. Därefter har det dock inte gått lagets väg. Efter två spelade SM-finaler ligger Hylte/Halmstad i underläge med 0–2 i matcher mot Engelholm.

– Den första matchen borde vi egentligen ha vunnit. När vi spelade bra körde vi över dem. Men vi slappande av under vissa delar av matchen och det fällde oss. I den andra matchen spelade vi inte bra överhuvudtaget, säger Falköpingstjejen.

Därmed har Hylte/Halmstad kniven mot strupen i fortsättningen. Vid ytterligare en förlust är säsongen över för laget.

– Vi måste bara vända på det här. Det går inte att sätta fingret på varför det har gått som det har gått. Men vi måste hitta vårt spel igen. Jag ser mig själv som en energispelare och ska göra allt för laget.

Martina Svensson, som lämnade Lindesberg för Hylte/Halmstad inför säsongen, spelar just nu sin livs första SM-final.

– Det är jättemäktigt. Det är det är vi har jobbat och tränat för i åtta månader. Att spela en SM-final är en dröm och att vinna vore helt otroligt. Att ta ett guld med det här laget vore underbart.

Men om Svensson ska ta karriärens första SM-guld krävs tre raka vinster.

– Det är inget önskvärt läge så klart. Men det kanske är det vi behöver. Vi måste bli förbannade helt enkelt och spela vår bästa volleyboll.

LÄS MER: Falköpingstjejen till landslaget