Dragspelaren Jimmy hade med sig sin 13-årige son William på alt- och tenorsax och förhöjde verkligen stämningen kring kaffeborden. Det centerpartistiska kommunalrådet Carola Svensson svingade ordförandeklubban i rask takt och det formella var snabbt överstökat i en förening med 460 medlemmar ,varav cirka 130 kom till årsmötet i Pingstkyrkans serveringslokaler.

Styrelsen

I inledningen av årsmötet hölls parentation av under året avlidna medlemmar. Den leddes av Ing Marie Zachrison. En kort tid innan årsmötet avled ledamoten Bengt Kullander.

Annons

I styrelsen omvaldes ordf. Bernth Gustafsson , sekreterare Jan Holmgren och vice sekr./ vice ordf. Båsse Johansson 2 år samt styrelseledamöterna Bengt Molin och Stig Johansson, också för två år.

Den sistnämnde går från suppleant till ordinarie, då Kurt Bjureklev är ny suppleant tillsammans med Jan Renström som båda valdes på 1 år. Kvar i styrelsen är kassören Anders Zetterberg. Ledamöterna Margareta Thor, Anita Gärdling och Ing Marie Zachrison kvarstår också i styrelsen. Revisorerna Sture Pettersson och Lars-Olof Larsson omvaldes. Många funktionärer valdes till föreningens breda verksamhet. Dagens mötesordförande Carola tackades för sitt uppdrag som mötesordförande av omvalde ordförande Bernth G. En del funktionärer tackades med gratifikationer innan det formella var över.

Jimmys andra roll roll

Musikern Jimmy är inte bara en duktig dragspelare och sångare. Han har kvalifikationer även i sitt ordinarie yrkesutövande som ambulanssjuksköterska. I det yrket finns han sedan 18 år tillbaka i Vara-Lidköping.  Mötesdeltagarna fick lite inblickar i hans arbete att rädda liv. Med andra ord hade han en dubbelroll denna kväll och många fler skulle må bra av att lyssna till hans tankar kring ett viktigt uppdrag.

När han sedan tillsammans med sin duktige son roade med sång och musik, så var det en mycket blandad repertoar med visor, Cool Candys dansmusik och Abba. En och annan tog en liten buggtur som motion efter kaffe och smörgås.