3 februari. Vi berättar att Stig-Martin och Britt-Marie Lindgren hade sålt Cesarstugan i Östra Tunhem. ”Det är inte roligt, men jag måste ge mig. Jag fyller snart 77 år, säger Stig-Martin som därmed läger ner en säregen verksamhet med restaurang, utställning, bageri och teatersalong bakom sig.

Annons

10 februari. Ett nytt tillfälligt asylboende öppnar på gamla sjukhusområdet i Falköping. Ett 70-tal personer flyttade in. Främst handlar det om familjer. ”Det har gått jättebra under de här veckorna. Vi har inte råkat ut för så mycket som ett brandlarm, säger Victor Sandberg, en av dem som drev boendet.

18 februari. Ölkultur är själva ledordet i intervjun med Anders Lantz från Bryggeriaktiebolatget Victoria och ölexperten Uffe Karlström som är involverad i Åsalid i Påverås. Att Falköping har hakat på trenden med mikrobryggeriet råder det ingen tvekan om.

19 februari. När vi nu summerar år 2016 kan vi konstatera att de urbana vildsvinen som sköts i Mössebergsparken var en av årets mer udda händelser. En sugga med kulting läggs ner av jägare halvägs nerför allén i parken, på god väg mot Danska vägen. Framför sig hade svinen en flyende småbarnsmamma. ”Det var lite otäckt när de aldrig stannade upp eller försvann” beskriver mamman.

25 februari. Infrastrukturminister Anna Johansson (S) besöker Falköping och åker bland annat till BS Verkstäder där vd Fritiof Schiller tar emot. Diskussionen kommer bland annat att handla om kostnader och samarbeten mellan staten och det privata.