Svenska Badmintonförbundet arrangerar regionläger för U13, 15 och 17 över hela Sverige. Dessa läger anordnas i fyra regioner, nord, väst, öst och syd. Åtta flickor och åtta pojkar i varje åldersklass och region har tagits ut med hjälp av Sverigerankingen och tävlingsresultat.

Utöver dessa uttagna spelare, så är också landslagsspelare uttagna på lägret. BK Falan har i år lyckats att få med hela fyra spelare; Emma Klarson, Caroline Larsson och Erik Persson i U17 och Nellie Carlsson i U15.

– Med tanke på all den träning som dessa ungdomar lägger ner, så är jag inte förvånad, säger tränaren Yvonne Klarson och fortsätter:

– Kul för ungdomarna men också ett gott betyg för klubben. För att bli uttagen till lägret så måste du ha visat upp bra resultat och det har alltså samtliga av Falanspelarna gjort.

Hon berättar om spelarna:

– Erik satsar mest på singel. Han har bra spelförståelse och ser det som en utmaning oavsett vem som står på andra sidan nätet. Ingen är oslagbar. Emma spelar alla kategorier; singel, dubbel och mixed. Hon har bra spelförståelse och har dubbel och mixed som favoritkategorier. I år kommer Caroline att vara dubbelkompis. Caroline satsar både på singel och dubbel och har smashen som favoritslag. Nellie spelar precis som Emma alla kategorier och är bäst i dubbel och mixed.

Lagledaren Stefan Svanberg är även han nöjd med uttagningarna.

Annons

– Ett härligt gäng, alla fyra kan vara aktuella för det nystartade serielaget i division 2. Det ser ut att bli en spännande säsong för BK Falan.