– Det som utmärker finalisterna är att de alla arbetar aktivt och systematiskt med att sänka sjuktalen och stärka friskfaktorerna. Vi ser att ledningens engagemang är helt avgörande för att skapa verkligt hållbara arbetsplatser, säger Jörgen Malmenskog, vd på Avonova i ett pressmeddelande.

Med Guldpilen vill företaget utse Sveriges mest hållbara organisation. Syftet är att lyfta frågor om arbetsmiljö och hälsa högt upp på agendan och få fler företag och organisationer att syna sig själva och den egna verksamheten.

– I en tid då antalet sjukskrivningar ökar är det extra viktigt att lyfta fram exempel på hållbara arbetsplatser. Ett gott ledarskap med fokus på balans i livet minskar risken för ohälsa och bidrar till långsiktigt välfungerande och lönsamma organisationer, säger Jörgen Malmenskog.

De nominerade har bedömts av en jury med både externa experter och nyckelpersoner från Avonova. Juryn har utsett totalt sjutton finalister inom de tre kategorierna stora företag, små företag och offentlig sektor. Vinnarna kommer att presenteras under Business Health 2019 i Stockholm den 14:e november.

Finalisterna offentlig sektor: Vellinge kommun, Tranås kommun, Mariestads kommun, Sölvesborgs kommun, Eslövs kommun, Solna stad.

Små företag (upp till 100 anställda): Erik Larsson Bygg (Limmared), Skandia Elevator (Vara), Falbygdens energi (Falköping), InExchange Network (Skövde), Scanlube (Göteborg).

Annons

Stora företag (fler än 100 anställda): Orkla Foods (med säte i Malmö, Kumla och Hallsberg), Getinge Sterilization Inovyn (Stenungsund), Automotive Components (Floby), Parker-Hannifin (Borås), Moderna Försäkringar (Stockholm och Malmö).

Guldpilen går till företag och organisationer som arbetar aktivt och systematiskt med att sänka sjuktalen och stärka friskfaktorerna. Vinnarna kommer att koras under Business Health 2019 i Stockholm 14:e november.