Det var 15 november som ett par promenerade på Kanikegränd i Skövde när de observerade en bil som kördes på ett mycket underligt sätt.

- Han körde sakta och och ryckigt, och vi såg upp så att han inte skulle köra på oss, säger en av de två vittnena.

De kunde se när bilen plötsligt körde upp på trottoaren och ut på en gräsmatta. Då sprang vittnet i kapp den långsamt rullande bilen.

- Jag trodde först att det var någon som blivit sjuk. Men när han stannade och öppnade dörren förstod jag att han var kraftigt berusad.

Polis tillkallades, som rapporterar om att den 76-årige mannen som satt bakom ratten var så berusad att han inte kan gå eller stå för egen maskin. Han sluddrade kraftigt och polismännen lyckades inte få mannen att blåsa i alkomätaren på ett riktigt sätt.

Men med till sjukhus togs han, och blodproven visar att han hade 2,42 promille. Därför åtalas nu 76-åringen för grovt rattfylleri.

Själv förnekar han brott. I sitt förhör säger han att den ryckiga körningen orsakades av att hans varningslampor börjat blinka, och att han valt att köra upp på gräsmattan för att parkera. Väl parkerad ska han ha börjat dricka ur en av de fyra flaskor Jägermeister som han förvarade i bilen. Det är hans förklaring till att alkomätaren gav så högt utslag.

Vittnena som såg händelsen utesluter helt möjligheten att mannen ska ha hunnit dricka sig till den berusning som uppmättes.

Annons