För närvarande är det tisdagsförmiddagar som gäller för gänget, men inom kort startar den så populära 60-golfen just denna tidpunkt på veckan, så då får man byta dag.

För håller upp, det gör man inte.

— Nej, det är egentligen bara under högsommaren som vi tar ledigt, säger ledaren och initiativtagaren Bosse Peterson.

Kör halvdag

Det finns ett 20-tal namn med på listan över deltagare i worktouren, men alla kommer inte varje gång och det behövs inte heller.

— Vi brukar vara åtta-tio gubbar vid varje tillfälle och det är ganska lagom. Vi jobbar fyra timmar inklusive fikarast, berättar Bosse,

Idén hade nyss nämnde Bosse Peterson med sig från en annan klubb, Ryfors GK i Mullsjö, för ganska många år sedan. Men när han försökte sälja in den på Falköpings GK, då fick han faktiskt inget gehör.

Blev andra tider

Men tiderna ändrades, Falköpings GK fick det jobbigt rent ekonomiskt och då gjorde Bosse ett nytt försök med att införa worktouren, bestående av ideellt arbetande daglediga personer. Och denna gång blev det napp.

— Så här efteråt inser man ju vilket värdefullt arbete som dessa människor utförde under "krisåren" och det är jättekul att worktouren lever vidare trots att det ser ljusare ut på klubben nu, fortsätter Bosse.

Det ska direkt sägas att worktouren inte tar något arbete från de som är anställda på klubben. Man klipper således inte gräs och man jobbar heller inte med den övriga maskinparken.

— Man kan lite kortfattat säga att vi gör det där tidskrävande arbetet vid sidan om den dagliga skötseln av anläggningen, sådant som de anställda har svårt att hinna med och därför vill ha vår hjälp med, berättar Bosse.

Många uppgifter

Just för tillfället handlar det bland annat om snygga upp och köra bort ris och träddelar utmed den bäck som går genom anläggningen efter att det har skett en ganska stor gallring där under vintern.

Andra exempel på arbetsuppgifter för worktouren kan vara städning av förråd, transportera skräp till soptippen, målningsarbete av såväl byggnader som markeringspinnar, tvätta och olja in utemöbler, sätta ut bänkar, rensa gångar och bunkrar, köra trimmer runt om på anläggningen med mera.

— En sak är säker, det finns alltid att göra, skrattar Göran Söderström.

Och den som leder och fördelar arbetet är alltså initiativtagaren Bosse Peterson.

— Han är en riktig eldsjäl, en sådan som Bosse behövs för att hålla igång verksamheten, säger hans kompisar med en mun.