Sara Hagström har stått för fina insatser i Kina under världscupen tillsammans med det svenska orienteringslandslaget. På söndagen sprang Hagström sistasträckan när Sveriges andralag överraskade och blev tvåa i den mixade sprintstafetten.

Under tisdagen stod hon ytterligare för en fin prestation i sprinten och ordnade sin bästa världscupplacering i karriären. Det blev en tredjeplats för tjejen från Falköping.

– Jag är jätteglad. Jag hade ett drömmål att kunna bli topp tre på världscupen eftersom jag var nära förra året. Inför den här resan tänkte jag att det var synd att det inte uppfylldes eftersom det skulle bli svårt i Kina, men sista loppet satte jag dit det, säger Hagström i ett pressmeddelande.

Tredjeplaceringen var hennes bästa placering i karriären och Hagström menar att det har betydelse inför framtiden.

– Väldigt kul att det blev på sprint för jag har gjort bra ifrån mig i skogen tidigare. Kul att vara allround. Jag har hållit till runt topp 10, topp 15 och känt mig nöjd med det men jag vet att jag kan mer. Så skönt att få känna att jag kan få ut det på tävling, säger hon i ett pressmeddelande.

Världscupen 2019 är nu över. Sverige vann totalen för både herrar (Gustav Bergman), damer (Tove Alexandersson) och lag.

Resultat världscupen i Kina

Sprint:

Damer: 1) Shuangyan Hao, Kina, 13.18, 2) Simona Aebersold, Schweiz, +0.10, 3) Sara..

Resultat världscupen i Kina

Sprint:

Damer: 1) Shuangyan Hao, Kina, 13.18, 2) Simona Aebersold, Schweiz, +0.10, 3) Sara Hagström, Sverige, +0.16.

Herrar: 1) Yannick Michiels, Belgien, 15.18, 2) Maxime Rauturier, Frankrike, +0.02, 3) Li ZhuoYe, Kina, +0.05.

Annons