På onsdagsförmiddagen valde en 70-årig kvinna att lämna sitt boende i Skara och ge sig ut på en promenad. Därefter sågs hon inte till.

Natten mot torsdagen fick polisen indikationer på att kvinnan tagit sig från Skara till Skövde.

På torsdagsmorgonen var kvinnan fortfarande saknad och polisen utlyste en så kallad särskild händelse.

– När oförutsedda händelser inträffar, som det här försvinnandet, kan vi få tillgång till fler resurser i sökandet, sa Lars Wallin vid 05.30-tiden.

Strax före klockan halv nio på torsdagsmorgonen hittades kvinnan i ett skogsområde på Billingesluttningen, alldeles i närheten av Karl Magnussons väg. Det var en hundpatrull som fann henne.

– Hundföraren hittade kvinnan i skogen och polisen har tagit hand om henne. För att ha spenderat natten utomhus ser hon ut att vara vid god vigör, säger Skövde Nyheters reporter Börje Andersson som var på plats när kvinnan hittades.

Anna Göransson, presstalesperson på polisen, bekräftar att kvinnan är återfunnen.

– Hon anträffades för en liten stund sedan. Hon mådde förhållandevis bra, men har förts till sjukhus för kontroll. Det känns jätteskönt att det slutade väl, säger hon.

Pejlade mobiltelefonen

Ett stort antal poliser var under natten och morgonen ute och letade efter kvinnan.

Annons

– Vi pejlade hennes mobiltelefon och förstod att hon var i Skövde. Vi har också haft kontakt med henne till och från, men hennes sjukdomsbild gjorde att det var svårt med kommunikationen och hon kunde inte berätta var hon befann sig, sa Ulf Andersson, stationsbefäl på Skövdepolisen.

Anna Göransson berättade vid 06.45-tiden att man under morgonen rörde sig vid Ekängsvägen. Även sökningar i närheten av Skaraborgs sjukhus genomfördes.

– Vi har haft hundpatruller, vanliga patruller och helikopter i området. Vi fick indikationer på att hon var utomhus och det visade sig stämma, säger Anna Göransson.

Vet ni hur kvinnan har tagit sig till Skövde?

– Nej, det är fortfarande oklart. Det troliga är att hon har hoppat på en buss. Väl i Skövde tog hon sig runt för egen maskin. När vi fick telefonkontakt med henne kunde hon inte berätta var i staden hon befann sig.

Misstänker ni att brott ligger bakom försvinnandet?

– Nej, det finns ingenting som tyder på det.