Vid 13-tiden lämnade en 80-åring sitt hem för att gå på en promenad. Efter att mannen inte återvänt på flera timmar bestämde sig anhöriga för att larma till polisen.

– Det här kom till vår kännedom vid 16.18, säger Marlén Blom på Skövdepolisen och fortsätter:

– Det är fullt pådrag och vi hade först två hundar ute och sökte men nu kallar vi in fyra nya hundpatruller för sex totalt. Vi har även flera andra patruller som är ute och letar i närområdet, han har ju varit ute till fots så vi misstänker att han inte har kommit så långt, säger Blom vid 18.00.

Polisen misstänkte aldrig att något brott låg bakom händelsen.

– Polis på plats genomför efterforskningar om mannen. Det pågår ett stort sökande efter mannen med flera hundpatruller. Vi kommer att samverka med både räddningstjänsten och försvarsmakten under kvällen och natten i sökandet efter mannen, säger Peter Nordengard, vakthavande befäl vid polisens ledningscentral i Göteborg vid 20.30-tiden.

Polisen efterfrågar tips

Vid 05.20-tiden på tisdagsmorgonen berättade polisen att mannen fortfarande saknades. Ärendet hanterades som en så kallad särskild händelse.

– Under natten har vi kört ledstång, vilket innebär att vi har sökt igenom kända vägar i området. Det finns en utarbetad metodik som vi jobbar efter i sådana här situationer. Jag har i nuläget inga uppgifter om det har gjorts några fynd eller spår under nattens sökning, säger vakthavande befäl Magnus Nordqvist tidigt under tisdagen.

Annons

Under måndagskvällen var det 13 polispatruller ute och letade efter 80-åringen.

– De som är ute nu kommer snart att bytas av och det kommer att komma in nya patruller som ska söka efter mannen under hela natten. Vi kommer att öka sökområdet allteftersom tiden går utan att vi har hittat mannen, sa Marlén Blom, stationsbefäl på Skövdepolisen strax innan 22-tiden på måndagen.

Den 80-årige mannen var klädd i ett par blå tunnare byxor, en blå jacka, gröna höga stövlar och eventuellt en brun pälsmössa i samband med försvinnandet från sin bostad öster om Åsarp.

Vid 11.15-tiden på tisdagen kunde Johan Jonsarp, vakthavande befäl på polisen, bekräfta att man återfunnits vid liv.