I helgen spelade BK Falan seriespel i Jönköping.

Man inledde med att möta Ulricehamnsklubben BMK Tellus. Falan ville verkligen vinna den här lagmatchen, och man fick bästa möjliga start genom att ta hem samtliga tre dubbelmatcher. Mest överraskande var att Kajsa Fantenberg tillsammans med Emma Klarson vann damdubbeln mot ett starkt Telluspar med stora siffror, 21-13, 21-8.

Inför de fyra singlarna, och den avslutande mixed-matchen ledde Falan alltså med 3-0. Tellus var dock starka i singlarna och vann tre av fyra. Den enda segern för Falan stod Mike Rasmussen för.

Med ställningen 4-3 inför mixed-matchen skulle seger innebära att Tellus besegrats. Jonas Andersson och Emma Klarson spelade stabilt och vann enkelt. Segersiffrorna blev därmed 5-3 till Falan.

Nästa motståndare var Torp från Orust, vilket var en riktigt tuff match på förhand.

Det började med förlust i alla dubblarna, vilket var tungt eftersom det var tre stenhårda matcher.

Med underläge med 0-3 inför singlarna, trodde ändå laget på minst en poäng. Lite oväntat förlorade tidigare nämna Mike Rasmussen i en tuff tresetare.

Matchen var definitivt över när Falan förlorade ytterligare två singlar efter tresetare.

Lite ljus i mörkret var att Pontus Klarson vann sin singelmatch och att Jonas Andersson och Emma Klarson återigen vann i mixed.

Förlustsiffrorna stannade vid 2-6. Jonas Andersson och Emma Klarson är obesegrade i mixed, vilket betyder att de är det bästa paret i serien.

Annons