— Eller så säger vi "Äntligen Skaraborna - nu kan ni hitta på en massa sköj", som Jula Hotells nya VD Bosse Brännerud uttrycker det.

För de som ibland klagar på att Skara inte har så mycket att erbjuda så är det dags att spana in fredagen. Då snarare hopar sig evenemangen.

På Fokus bjuder Fredagssvängen in till dans med Streaplers. För några dagar sedan insåg arrangörerna där att det kommer bli konkurrens om Skarapubliken.

Måste konkurrera

— Tyvärr blir det så nu. Det är synd att vi inte har ett samarbete i lilla Skara. Vi satte programmet redan i våras, men vi hoppas det kommer mycket folk ändå, säger ordföranden Christina Emanuelsson.

Folkets park har under en tid kämpat hårt med sin ekonomi och taktiken nu blir att konkurrera med de andra arrangörerna genom att anamma Black Friday som också sammanfaller och sänka priserna.

Annons

För samtidigt spelar Barbados på Jula Hotell. Att det skulle bli en krock hade inte heller de koll på.

— Fast det är klart att det är intressant när det är lönehelg, samtidigt tror jag att konkurrens är stimulerande även om vi kan synka bättre. Är det så att skaraborna tycker att det är synd att det blir så mycket samtidigt så får vi väl försöka hitta en kombo som är lämplig, säger Jula Hotells VD Bosse Brännerud.

För Jula Hotells del så kommer de framöver köra dansband den första lördagen i varje månad.

"Kul att det finns sådan energi"

Förutom Streaplers och Barbados så bjuder Rosers Salonger in till 60-tals nostalgigala. Five Teddys värmer upp publiken inför huvudnumret - Biggo Music Band. Skaras nöjesveteraner kommer till sin hemstad med 60-talets världshits.

— Det är ju lite dumt att allt sker på samma dag samtidigt som det är jättekul att det finns sådan energi i Skara för tillfället. Alla tyckte uppenbarligen att det var ett bra datum utan att veta om varandra. Till nästa år får vi kanske försöka snacka ihop oss, säger Bengt Roser.

Ishall och trav

Samma dag bjuder kommunen in till 40-årsfirande i Skaras ishall med gratis kaffe, glass och tårta inför kvällens 2-kronasmatch mellan Skara IK och Nittorps IK. Dessutom bjuder Skara Konståkningsförening på uppvisning.

Axevalla bjuder som grädde på moset också in till kvällstrav.

Ordföranden för Folkets Park Christina Emanuelsson hoppas nu liksom Bengt Roser att arrangörerna inför nästa år ska sätta sig ned och planera tillsammans.

— Vi kan ju faktiskt hjälpa varandra istället så att det inte behöver krocka så som det gör nu.