Helgen 12-13 oktober deltog sju av föreningens simmare i UGP i Borås simarena. Tävlingen arrangerades av SK70 Sandared tillsammans med VSSF och under helgen genomfördes cirka 2 100 starter. Några av simmarna hade en bra helg resultatmässigt medan andra hade det lite kämpigare . En tung period med mycket träning kan ge olika resultat för olika individer.

Max Lind och Alex Karlsson deltog för första gången på den här typen av tävling och gjorde det mycket bra. UGP innehåller alla de längre distanserna som man inte simmar så ofta på andra tävlingar. Båda killarna gjorde personliga rekord på sina distanser och de simmade bland annat 200m ryggsim för första gången och Alex simmade även 400m frisim. Max fick med sig ett silver på 200m ryggsim och ett brons på 100m ryggsim i sin åldersklass.

Josefine Stensson, Filippa Lind och Julia Jonsson simmade flera av de långa distanserna med varierat resultat. Söndagens höjdpunkt var Jullans klubbrekord för tjejer 13-16 år på 1500m frisim. Den nya tiden 20.25.97 är cirka tre sekunder bättre än Alma Winbergs rekord från 2016.

UGP är för simmare upp till 17 år, men utanför UGP finns åldersklassen 18-20 år. Detta gjorde att även “gamlingarna” i gänget fick vara med och tävla. Francesca Clark och Simon Svedberg gjorde några bra resultat och plockade med sig sex medaljer vardera.

DM i Skövde

Den 19-20 oktober deltog även fyra av dessa simmare på DM i Skövde.

Annons

För att få simma på DM/JDM krävs att man klarat av att simma under de kvaltider som gäller för varje distans oavsett ålder. Kvaltiderna är förutbestämda och gäller för hela distriktet.

Vid helgens tävlingar väntade tufft motstånd eftersom man som junior tävlar mot ungdomar upp till 20 år. För att få delta krävs att man kvalificerat sig på minst en distans och har man det går det då att anmäla på fler distanser.

Francesca Clark och Simon Svedberg hade ett tufft program med tio distanser vardera under helgen. Francesca gjorde flera personliga rekord och slog oväntat till med ett nytt klubbrekord på 50m fjärilsim. Lovisa Winlöfs rekord från 2009 är därmed raderat och den nya tiden är 31.87. Simon gjorde flera bra lopp med tider runt sina personliga rekord.

Julia Jonsson och Filippa Lind hade även de kvalat in på några distanser och gjorde bra ifrån sig i bassängen. Julia slog sina rekord på 100m medley och 50m frisim och Filippa simmade strax över sin personliga rekord på bland annat 100m och 200m fjärilsim.

Nu väntar en ledig helg innan det är dags för hemmatävlingen Ållebergsdoppet den 3 november, då även flera av föreningens yngre simmare deltar.