Det är nu fjärde gången som Anders Mårtensson är konferencier för detta populära och uppskattade arrangemang, som Aktiv Handel står bakom tillsammans med fem företag, Toveks, Brandt, LP Bilar, Lindströms och GJ Maskin.

— Därtill har vi ett stort antal medutställare i den minimässa som arrangeras på torget. Dessa utställare har alla någon koppling till temat bil och motor, berättar Anders Mårtensson.

Nick håller show

Dragplåster är den kände artisten Nick Borgen, som kommer att hålla en liten show på torget vid lunchtid.

— Dessutom kommer jag och Nick tillsammans att köra en musikrebus för publiken, säger Anders.

Annons

Motordagen är fylld med aktiviteter under fyra timmar. Den inleds med en bilparad, där de ovan nämnda bilhandlarna visar sina senaste modeller. Därefter kommer en annan höjdpunkt, Grålleklubben visar upp sig och sina traktorer. "Grållen" fyller för övrigt 70 år nu under 2017.

Under dagen kommer en annan spännande grej att hända. Det är så att träskulptören och dubble världsmästaren i motorsåg, Sören Niklasson, kommer att tillverka ett konstverk av en helt vanlig ekstock – med just sina motorsågar.

Även för barnen

Utöver detta kommer det att bli ytterligare en tävling för publiken, nämligen Stämpeljakten, det bjuds på korv från Claesson Charkuteri, det blir barnaktiviteter i form av hoppborg och ansiktsmålning samt besök av hästen Sesam tillsammans med sin kusk Dag Östlund och en Studebaker Boogievagn från 1884.

— Vi kan väl också lägga till att Falköpings kommun och Falköpings Hyresbostäder finns på plats inne på Bildkällan på torget för att visa visionsbilder över kommande projekt och utveckling av Falköping, säger näringslivsutvecklare Woori Gennemark, som hoppas mycket på den här dagen.

— Det är en stor utmaning att försöka toppa arrangemanget år efter år, men jag tror vi har lyckats även denna gång. Det känns som att vi har stor variation i vårt program, säger hon.

Mobilt kontor

Tilläggas ska att även Polisen kommer att medverka, dels med sitt mobila kontor och dels med en målad polisbil. Vidare medverkar också Assistantkåren via Börje Våring. Det är för övrigt första gången som Assistantkåren deltar vid Motordagen.