Förra året lockade Jordgubbens Dag i Vara hela 15 000 besökare under sina två dagar. Men i år är artisterna fler och programmet fullspäckat.

Sedan 1984 har Jordgubbens Dag anordnats med tivoli, marknadsknallar, artister och såklart solmogna lokalproducerade Jordgubbar.

På fredagskvällen den 30 juni drar det hela igång igen med en after work i plymernas och glamourens tecken.

— Då kommer Babsan, Lars-Åke Wilhelmsson tillsammans med Mia Isakssons orkester. Det blir en tillställning med mycket skratt där publiken får vara med och tävla i ett quiz och så blir det allsång, berättar Jonas Lundin.

Därefter får alla danssugna ta en sväng om till Drifters i Badhusparken.

— Det känns kul att kunna knyta an till lokala profiler, säger projektledaren Jonas Lundin.

Sist ut på fredagskvällen ställer sig "Just nu" på scenen och river av en hyllning till Tomas Ledin som är högaktuell med kommande show på Cirkus till hösten.

— Sen på lördagen har vi en större kavalkad av artister. Allt börjar i tältet på torget med Champagnefrukost utan procent i bubblorna med Konditori Nordpolen. Där får man en frukostpåse och Barbados Magnus Carlsson uppträder tillsammans med Mia Isakssons orkester.

Det är det enda evenemanget som kräver förköp. Sen drar resten av dagen igång som är helt gratis.

Annons

Bland annat kommer besökarna kunna stöta på Uti bôgda-gänget Kass humor på Varas gator.

I Badhusparken uppträder den tidigare Bolibompa-programledaren Doreen Månsson i en interaktiv föreställning för alla barn och barnfamiljer.

Den rikstäckande artisktävlingen för barn - Stjärnskott - kommer också till Vara. Barn mellan 9-16 år gör upp på stora scenen om en plats i finalen.

— Vinnaren får tävla på Vikinglines båt i Stockholm. Tävlingen har varit ett startskott för många, bland annat Sara Larsson och Eric Saade, berättar Jonas Lundin.

Därefter byter artisterna av varandra på scenen. Först ut blir Idol-vinnaren och Melodifestivaldeltagaren Lisa Ajax. Därefter tar dansbandssångerskan som vunnit såväl Körslaget som Dansbandskampen och Let´s Dance - Elisa Lindström att ta över stora scenen.

— Hon är ju otroligt folkkär och kommer att köra sin show Whole Lotta Shakin'.

Även Elisa har deltagit i Melodifestivalen, liksom Lisa Ajax. Melodifestivaldeltagare är även artisten efter det - Karl Martindahl, som slog igenom 2003 i programmet Fame Factory.

— Han kommer att köra sin show Retro Experience med fullt ös.

Sist ut på Jordgubbens Dag kommer en artist som arrangören länge försökt få dit.

— Då kommer Eva Eastwood. Det är jättekul att vi fått hit henne till slut.

Projektledaren Jonas Lundin är minst sagt nöjd över det program han nu kan presentera, inte minst när det kommer till det stora antalet kvinnliga solister samt att man lyckats boka så många fler artister med samma budget som tidigare.

Då återstår bara vädret:

— I år blir det strålande sol, avslutar Jonas.