Ett 20-tal restauranger och matställen har redan tackat ja till att innefatta Matfestivalen i Skövde under den 25-26 augusti. Som vanligt blir det en blandning av allt ifrån varm- och kallrätter till vilt, langos och friterad banan. Några som däremot är nya för i år är Lilla krogen, Galejan från Lidköping, Thai thai samt ett samarbete mellan Skövde AIK och krögaren Karl-Johan Beckman.

— Det tycker vi är riktigt roligt eftersom det bidrar till vår önskvärda variation. Dessutom står Saluhallen som vanligt för ost, vitt, bröd, grönsaker, marmelader, honung, mjölk och givetvis charkuterier, berättar Charlotte Backman som är marknadschef hos Next Skövde.

Många berömda stjärnor

Annons

Göteborgsoperan ser traditionsenligt till att de lokala föreningarna bjuder på smakprov från sina teaterföreställningar. När det gäller vilka artister som ska uppträda är Charlotte i slutskedet med bokningarna. Innan hon fått det svart på vitt kan hon tyvärr inte gå ut med några namn, men tankarna bakom avslöjar hon i alla fall:

— Vi har anpassat vårt scenprogram för alla målgrupper och kommer att ha ett par välkända ansikten under båda dagarna, för att sedan även krydda med många lokala band. Vi ser fram emot att så snart som möjligt få berätta vilka vi välkomnat hit.

"En oerhört bra mix"

Matfestivalens grundupplägg med indelningen av restauranger, artister och karuseller är detsamma som tidigare år. Kyrkparken kommer vara full av restauranger, Sandtorget tar hand om Axels tivoli och på Hertig Johans torg finner vi kommunarbetare samt Saluhallen med lokala producenter.

— Årets festival ser ut att bli en oerhört bra mix, både restaurang- och musikmässigt, anser Charlotte.

Vad ser du själv mest fram emot?

— Oj, det var en bra fråga. Det var många år sedan jag gick på festivalen senast, så det känns nästan som en premiär. Jag får väl snurra runt på alla delar helt enkelt. Det ska bli väldigt spännande. Jag har höga förhoppningar om en riktig helhetsupplevelse och hoppas på strålande väder.