Det är nämligen så att Staffan Liberg och hans företag Libergs Måleri är en av tre finalister i kategorin Årets Hantverkare/Målare.

— Allting började med att jag fick ett mejl från de som står bakom Hantverkargalan om att en kund hade nominerat mig och mitt företag. Jag vet fortfarande inte vem kunden är, men känner mig förstås väldigt smickrad, säger Staffan.

Bokade hotell

I början av mars fick så Staffan ett telefonsamtal från arrangörshåll.

— De uppmanade mig att boka hotellrum i Stockholm i samband med galan den 4 maj och då började jag ana vad det handlade om. Men trots att det nu har gått flera veckor sedan dess, så känns det fortfarande lite overkligt att Libergs Måleri är finalist i denna prestigefyllda tävling, säger han.

Det är många som har gått in på nätet och röstat på Staffan, men det är inte den enda anledningen till att han nu är en av tre finalister. Priset grundar sig nämligen även på företagets professionalism (välskött ekonomi, branschcertifieringar och så vidare).

— Det känns enormt stort, men jag vill verkligen påpeka att det inte enbart är min förtjänst att Libergs Måleri kan vinna detta pris. Nej, utan min fantastiska personal och alla fina kunder hade det inte varit möjligt, säger Staffan.

Startade 2010

Det var 2010 som Staffan Liberg startade företaget. Han hade då varit i måleribranschen ända sedan 1985, men enbart som anställd.

— Jag jobbade ensam till en början och kunde efter att tag anställa en person. Där stod vi sedan när vi fick chansen att vara med i tv-programmet Bygglov 2012. Det blev startskottet för en rejäl expandering, telefonen började ringa stup i kvarten och jag fick börja anställa fler målare. Idag är vi elva personer inklusive mig, säger han.

Bland dessa är det tre kvinnor.

— Det är lite ovanligt i branschen och verkligen något jag är stolt över.

Själv har Staffan övergett målarpenseln, om man säger så.

— Ja, jag hinner helt enkelt inte vara med ute på fältet. Jag har fullt upp med administrationen, berättar han.

Blir en bonus

I början av maj får dock kontorssysslorna vänta ett tag, då åker nämligen Staffan Liberg upp till Stockholm för att vara med vid Hantverkargalan.

— Jag får ta med mig en person och då kändes det rätt att välja Patrik Josefsson, killen som har varit längst anställd här hos mig. Vi ser fram emot en riktigt trevlig galakväll på Hamburger Börs med Peter Settman som konferencier. Skulle man sedan gå och vinna så är det bara bonus, det känns som att vi alla finalister redan är vinnare, summerar Staffan Liberg.