Han ska också betala 200 000 kronor i skadestånd till flickan.

Våldtäkterna har enligt åklagaren ägt rum vid flera tillfällen under perioden den 1 juni 2016 till den 22 december 2017 i mannens hem.

Själv förnekar han brott, men ett faderskapstest visar att han är pappan. Åklagaren har bett om utlåtande av två fertilitetsläkare för att motbevisa mannens förklaring till hur flickan blivit gravid.

– Han har framfört en hypotes om att hon kan ha blivit gravid på annat sätt än genom samlag, sa åklagaren Lars-Göran Wennerholm före rättegången.

Av domen framgår att mannen framfört teorin att han tillfredsställt sig själv och sedan torkat sig på en handduk. Sedan ska flickan ha torkat sig på samma handduk och på detta sätt blivit gravid.

De två överläkarna avfärdade den hypotesen som osannolik vid rättegången.

Teorin avfärdas helt enkelt som en efterhandskonstruktion.

Hotade tjänsteman

Förutom de fysiska bevisen fick också en Messenger-konversation och flera vittnen, som styrker att flickan har berättat vem hon haft samlag med.

Detta togs också upp i rättegången.

Hotade polisen

När han skulle hämtas in till förhör hotade han polismannen och väl i arresten sa han att polisen skulle brinna och att han skulle skjuta honom i skallen i rätten, enligt åtalet.

Det gjorde att åtalet förutom våldtäkt mot barn också innefattade hot mot tjänsteman.

Mannen fälls för båda brotten och döms till fyra års fängelse. Dessutom ska han betala 200 000 kronor i skadestånd till flickan.

Annons