Trots den regniga veckan var det uppehåll under studentfirandet och solen lyste på de glada ungdomarna. Glada hade de nog visserligen varit oavsett väder, men att solen sken var nog inget någon tänkte klaga på.

Efter avslutningen och utspringet vid Ållebergsgymnasiet tågade de nya studenterna ner mot Stora torget. Kortegen var lång och bestod traditionsenligt av både rektorer, lärare och studenter. Som vanligt skojade studenterna med sina lärare, och i årets kortege fick de sistnämnda vara utklädda till bland annat kossor och Stormtroopers.

Annons

Många var samlade längs gatorna för att se på när studenterna tågade förbi, och i täten för kortegen gick Musikskolan och Falköpings Drill.

När studentkortegen nådde torget bemöttes den av många åskådare och det var fullt med familj, släkt och vänner som ville gratulera de nya studenterna. Många hade redan vid utspringet fått en hel del presenter att hänga om halsen, och vid torget fick de naturligtvis ännu fler. Studenterna passade så klart också på att gratulera varandra och ta gruppbilder.

Efter mottagandet på torget begav sig studenterna till parkeringarna runt omkring, för att hoppa på sina studentflak. På de pyntade flaken strögade de sedan genom Falköping, till hög musik och med stämningen på topp. Flakströgandet var studenternas eget initiativ och arrangemang, och alltså ingenting som Ållebergsgymnasiet ordnade.

Som vanligt präglades studentfirandet av glädje, men också av lite vemod eftersom det nu blivit dags för studenterna att skiljas från sina klasskamrater efter tre läsår tillsammans och bege sig ut i vuxenlivet.