Matfestivalens andra dag är i full gång. Vid 12-tiden öppnade mattälten i Kyrkparken medan handlarna i Saluhallen på Hertig Johans torg hade slagit upp portarna för sin försäljning ett par timmar tidigare. Skövdeborna och tillresta besökare strömmade också till i det behagliga sensommarvädret och snart fylldes både torget och mattälten med hungriga människor som ville testa årets utbud.

Annons

Inte helt oväntat var kön till langosförsäljningen som vanligt bland de längsta, men även övriga restauratörer lockade med ett väldoftande och -smakande utbud och har fullt upp att serva alla sugna kunder.

Under dagen bjuds också på ett blandat program att ta del av för den som vill. Från scenen i Kyrkparken var Per Larsson och Nina Ewald från Göteborgsoperan först ut vid 14.30 och bjöd på några smakprov ur höstens och vinterns repertoar. Efter dem väntar en sång- och dansföreställning för barnen med Bamse i huvudrollen, innan det är dags för traditionell prisutdelning både såväl årets bästa grynkorv som festivalens bästa i ett antal olika kategorier.

Men även på Hertig Johans torg händer saker. I uppvisningsköket dyker superkocken Paul Svensson upp i ett antal olika programpunkter under dagen. Den första insatsen gjorde han tillsammans med Walter Sundling, vinnaren i årets upplaga av Sveriges yngsta mästerkock. Tillsammans lagade de båda inför en intresserad publik en maträtt av råvaror som de dessförinnan valt ur utbudet hos de lokala producenterna i saluhallen.

Och även i kväll blir det givetvis ett gediget musikprogram från scenen i Kyrkparken. Inleder gör Season of Fall. Därefter följer i tur och ordning Lisa Miskovsky, Rydell & Quick och Janes Bomb, som får äran att avsluta årets arrangemang.