Den 13 mars är det Beatleskonsert på Stadsteatern. Ann-Britt Werner är körledare och har med sig både Sångsällskapet och Gymnasiekören.

— Nu är vi i den intensiva perioden med övandet. Vi kommer vara mellan 110 och 120 i kören, vilket är jättekul, säger hon.

Etablerad musiker

Männen som har arrangerat konserten heter Simon Ljungman och Fredrik Berglund. Simon har man kunnat se i bland annat bandet hos ”På spåret” och med Håkan Hellström.

— Vi har samarbetat med honom ett antal gånger tidigare och det är han tillsammans med Fredrik som fick idén att göra något med Beatles musik, förklarar Ann-Britt.

Annorlunda upplevelse

Annons

Eftersom låtarna blivit omskrivna för körsång kommer de inte låta riktigt som man är van vid.

— En del blir väldigt annorlunda och ibland är det till och med åttastämmigt. Därför är arrangemangen så roliga. Det handlar inte bara om stämsång utan ibland har melodistämman den viktigaste rollen.

Första gången Simon, Fredrik och kören övar tillsammans är 28 februari.

— Då kan vi öva igenom allting och få till de sista detaljerna.

Musik för alla

Konserten heter ”Love is all you need”, slutklämmen på refrängen i Beatles-låten ”All you need is love”. Att Beatles la av år 1970 är inget som hindrar alla åldrar från att njuta av musiken, tror Ann-Britt.

— Visst, de äldre har vuxit upp med det här. Men de yngre känner till väldigt många av låtarna också. Det är det som gör det till så bra musik för den här typen av konsert. Alla känner till den.

Biljetterna släpps på Alla hjärtans dag (14 februari för de som behöver en påminnelse).

— Det kommer bli häftigt med så många på scen samtidigt och med professionella musiker bakom instrumenten, avslutar Ann-Britt.

Se ett tidigare samarbete mellan Kören och Simon samt Fredrik!