Det snackades om det under hela förra veckan och till slut kunde inte IFK Göteborg inte undgå att presentera Sargon Abraham för klubben.

Den 27-årige Skövdesonen ansluter till det allsvenska laget efter årsskiftet.

– Väldigt skönt att ha det klart. Nu vet man var framtiden ska vara och det är skönt både för mig och familjen, berättar Sargon.

Intresset kring Superettans skyttekung har varit glödhett. Förutom tre konkreta bud från allsvenskan att ta ställning till fanns det även intresse från ett danskt lag i högstaligan och ett från den holländska andradivisionen.

– Som jag har sagt tidigare så har jag följt IFK Göteborg sen jag var liten, så det var inte så mycket att tänka på. Jäkligt skönt att ha det avklarat.

Det har ju gått lite knackigt för IFK Göteborg den här säsongen. Finns det nån klausul som gör att du kan bryta avtalet om de skulle åka ur?

– Nej, det har vi inte och det är ingen risk för det, säger Abraham.

Har du pratat något med tränaren Poya Asbaghi?

– Ja, det har jag gjort och jag kan inte säga mer än att kändes bra med honom.

På sociala medier har många Blåvitt-fans uttryckt höga förhoppningar på den 27-årige anfallaren och hoppas att Abraham kan bli en bricka som gör att det gamla storlaget åter kan vara med och slåss i toppen av tabellen igen.

Annons

En som skickade en särskild lyckönskning var den förre IFK Skövde- och Blåvittspelaren Oscar Wendt som önskade Abraham lycka till på Twitter.

– Jag snackade med Oscar i vintras och man har ju varit där och följt honom och hans karriär, säger Sargon Abraham som från och med 2019 blir göteborgare.