Att Grönsakshuset, med säte i Stallsiken i Skövde, har ambitioner att växa är ingen hemlighet.

– Vår målsättning är att bli den största grönsaksleverantören till hotell, restauranger och kaféer i landet. Om ett år hoppas vi att företaget omsätter en halv miljard, sa Grönsakshusets vd Håkan Larsson i oktober när senaste förvärvet skedde.

Företaget har växt ordentligt de senaste två åren och i Skövde har de anställt 16 personer sedan i juni.

Annons

– Tanken är att alla grönsaksleveranser ska ske via Skövde framöver och vi kommer att bygga ut ytterligare på Stallsiken för att få plats med fler kontor, sa Håkan Larsson då.

Nu har företaget. vars formella namn är Grönsakshuset i Norden AB, gjort klart med två nya förvärv. Företaget förvärvar Mickelsson, Hudiksvall samt Delta Grönt, Sundsvall.

- Vi är oerhört glada över dessa förvärv vilket gör att vi nu när vi går in i 2018, är en rikstäckande leverantör med dagliga leveranser från Ystad i syd till Östersund, Åre och Umeå i Norr, säger Håkan Larsson i ett pressmeddelande.

Båda företagen har ägts och drivits av samma tre personer och har i norra Sverige varit en given frukt och grönsaksleverantör med hög kvalité och service i många år.

- De tidigare ägarna har valt att fortsätta resan med Grönsakshuset, vilket är fantastiskt roligt. Vi får in en enorm kunskap, erfarenhet och ett stort engagemang som gör att vi kan fortsätta utvecklas som företag.

Grönsakhuset finns i dagsläget i Skövde, Stockholm, Lund, Malmö, Avesta och Kristinehamn.

Och nu även i Sundsvall och Hudiksvall.