Det var mycket starka motorer, skinande krom och snygga fälgar på Hertig Johans torg under onsdagskvällen. Arn Racing – en förening från Skara som sysslar med olika bilrelaterade arrangemang – ordnade då sin tredje bilträff här under sommaren.

– Det är lite svagare uppslutning den här gången. Det har nog att göra med att det kom en del regn under dagen. Då blir det alltid lite avhopp och lite folk som väljer att stanna hemma istället, säger Simon Abelsson som är ordförande i Arn Racing.

Varför anordnar ni de här träffarna?

– Mest för att det är en jäkligt kul grej. Det är en kul grej för de som lagt mycket tid på att bygga bilar att få komma och visa upp dem. De får en chans att visa vad de har gjort med sina bilar och det gör också att vi kan visa folk att bilintresserade inte bara är personer som gillar att sladda på parkeringar.

En som tog sin bil och parkerade den på Hertig Johans tog den här onsdagskvällen var Johan Gustafsson från Timmersdala. Han kom i en BMW 740 – en bil som nu också fungerar som ett rullande ljudsystem.

– Den byggdes för att ställa ut på Elmia och Skövde för att demonstrera ett bilstereomärke. Så den är ombyggd runt om med specialdörrar och en baslåda i glas. Bilen har också specialbyggda fälgar från Japan som jag byggde om hemma i mitt vardagsrum, berättar Johan.

Annons

Det låter som att du lagt ner rätt mycket jobb på den här bilen.

– Ja, absolut. Jag har specialbyggt allting och bara ljudsystemet i den här bilen väger runt 300 kilo allt som allt.

Det fanns många fler snygga och häftiga bilar att titta på den här onsdagskvällen. Men ingen lät nog lika bra som Johan Gustafssons BMW.