Till helgen kommer världscupen till Falun. Det svenska laget har tagit ut tio damer och tio herrar som ska köra tävlingarna. Utöver dessa finns också en nationell grupp där Johanna Hagström först var uppsatt som reserv, men efter att Frida Karlsson från Sollefteå tackat nej på grund av sjukdom, får Falköpingstjejen nu chansen att göra sin andra världscuptävling efter debuten i Ulricehamn förra året.

– Det känns sjukt häftigt. Det är inte många som får åka världscup som junior, säger 19-åringen.

Annons

I helgen gjorde hon succé i Scandic cup-avslutningen i Örnsköldsvik, vilket också blev hennes sista tävling som junior. Hon vann både prologen och jaktstarten över tre respektive fem kilometer och har en bra känsla inför stundande världscuptävlingar.

– Förra året (i Ulricehamn reds. anm.) var det många som hoppade av och det kändes som de ville ge mig chansen. Men nu tycker jag att jag är värd platsen jag fått.

Vad har du för förväntningar?

– Jag är mest där för att se och lära men det hade varit kul att få lite fina placeringar eller i alla fall någon. Formen känns bra och det skulle kunna gå att vara topp 30, men man ska aldrig säga någon placering. Det kommer bli väldigt tufft. Det är ju de bästa i världen som tävlar.

Är du nervös?

– Just nu är det ganska lugnt men jag tror att det kommer bli väldigt nervöst när jag väl står på start, säger Johanna Hagström.