Östersund har stått som värd för en deltävling i Skandinaviska cupen i helgen. Under tävlingens inledande dag i fredags fick Johanna Hagström en riktigt fin start efter att ha slutat femma totalt i klassisk sprint.

Resultatet placerade Falköpingstjejen, som tävlar för Ulricehamn, i topp i den svenska nationella längdcupen Volkswagen cup, vilket innebar att hon skulle få bära den gula ledarvästen under lördagens klassiska distans över 10 kilometer.

Men några tävlingar under lördagen blev det inte. Tävlingsdagen ställdes in på grund av den mycket stränga kylan. Däremot kunde söndagens fristil över 10 kilometer genomföras som planerat, då med Hagström i ledarvästen.

Johanna var dock inte lika stark i distansen som i sprinten, och det blev en 35:e plats. Bland de svenska åkarna slutade hon som 15:e tjej, vilket innebär att hon nu ligger trea i VW-cup, och får lämna över ledarvästen till Moa Molander Kristiansson, Falun.

I den skandinaviska cupen, där Johanna nu ligger 14:e, tävlar åkare från Norge, Sverige, Finland, Island och de baltiska staterna.