Smekmånaden för Petter Bristav och hans fru Jessi blev kort. Den Skarafödde komikern och mediaprofilen har fullt upp nu med diverse projekt. Hans uppdrag som redaktör för youtube-programmet CokeTV rullar på, men han planerar också för fullt inför inspelningen av nya avsnitt av Släng dig i brunnen. Humorprogrammet gjorde succé i SVT på 90-talet och bidrog till att etablera stand up som nöjesform i Sverige.

Idén att återskapa programmet kommer från Henrik Schyffert.

Släng dig i brunnen

Om: Humorprogram med stand upp-artister från Norra Brunn i Stockholm

Sänds: Fyra halvtimmeslånga..

Släng dig i brunnen

Om: Humorprogram med stand upp-artister från Norra Brunn i Stockholm

Sänds: Fyra halvtimmeslånga avsnitt visas i SVT med start i september

Spelas in: 21-25 augusti på Norra Brunn i Stockholm

Medverkande: 20 olika stand up-artister, bland annat Simon Gärdenfors, Johanna Wagrell och Messiah Hallberg

— Han hörde av sig till flera komiker innan han gick till SVT med idén. Han kontaktade mig också, berättar Petter Bristav, som tackade ja och dessutom erbjöd sig att vara med och jobba med programmet.

Förutom att stå på scen har han fått uppdraget som redaktör.

— Det känns väldigt kul. Jag tittade på Släng dig i brunnen när jag var barn och tyckte att det var jättekul. Roligast var Jonas Gardell, som gjorde knasiga miner och använde lustiga röster. Jag har tittat på det i efterhand också.

I programmet slog flera komiker igenom: Babben Larsson, Johan Glans, David Batra, Jan Bylund och många fler.

— Det som var så bra med Släng dig i brunnen var att ingen av komikerna var kända innan, det blev de genom programmet. Så ska vi också göra. Vi ska lyfta fram nya eller relativt okända komiker, förklarar Petter Bristav.

Det blir totalt ett 20-tal komiker som avlöser varandra på scen, bland annat Jonathan Unge från P3, Messiah Hallberg från Finaste familjen och Let's Dance i TV4, serietecknaren, rapparen och komikern Simon Gärdenfors och Petrina Solange, som utsetts till Årets kvinnliga komiker.

Backstage kommer även ett gäng humorveteraner att finnas med och göra små inpass i programmet.

Annons

Petter Bristav tillhör också stand up-artisterna som får stå på scen och kommer att specialskriva skämt för detta.

— Det är fantastiskt kul. Varje gång jag är på Norra brunn och uppträder så är det bra. Det är klassisk mark för svensk stand up. Vi filmar om en månad, så nu måste jag ta fram materialet nu.

Släng dig i brunnen kommer att visas på tv i september, precis som ett annat projekt som Petter Bristav jobbar med, Comedy Central Confessions.

— Det är sommarklubb med stand up på Trädgården i Stockholm som också filmas för tv. Det var inte tanken från början utan blev ett tv-program helt från ingenstans. Det var en rolig överraskning, förklarar Petter Bristav, som också där dubblerar uppdrag som artist med att vara redaktör för tv-inspelningen.

— Vi har filmat två av fyra kvällar nu. De andra två filmas i augusti och sedan visas de på Comedy central i september.

Medverkande artister är förutom Petter, bland annat Aron Flam, Martin Soneby, Elinor Svensson och Londonaktuella Evelyn Mok. Även en annan Skarakille dyker upp, nämligen Henrik Nyblom.

Men programmet lär inte bli något för lättkränkta.

— Det finns inga gränser, vi får skämta om vad som helst. Inget är tabu, förklarar Petter Bristav, som om det inte vore nog har ytterligare ett projekt i pipeline.

Han slipar på materialet till sin första soloshow, som hålls i samband med humorfestivalen i Lund i september. Då kommer Petter stå ensam på sten i 50 minuter.

— Det är väldigt nervöst, men det ska bli jättekul. Det är nästa steg.

Tanken är han sedan ska ut på en mindre turné med showen och ambitionen är att också göra ett stopp i Skaraborg.

— Det är klart att jag ska komma hem, men eftersom showen är tänkt att rikta sig mot studenter, så sätts den nog upp i Skövde, förklarar Petter Bristav.

TV4