Säpo utreder skadegörelsen och de hotbrev som Hanna Wigh från Falköping utsatts för vid hemmet.

Bland annat har en bil slagits sönder och en brandsläckare har kastats in genom ett köksfönster, något som P4 Skaraborg var först att rapportera om.

Annons

Händelserna har inträffat efter att Hanna Wigh medverkade i TV4-programmet ”Kalla fakta”, där hon berättade att hon utsatts för sexuella övergrepp av en partikollega. Hanna Wigh har på grund av detta lämnat partiet och är nu politisk vilde i riksdagen. Den utpekade partikamraten har samtidigt tagit timeout efter uppgifterna.

För tidningen berättar Hanna Wigh att hotelserna innehåller budskap om att hon bland annat ska ’våldtas’.

– Jag har fått "kärleksbrev", där de förklarar att jag ska våldtas. Händelserna inträffade efter att jag berättat om sextrakasserierna, men jag kan bara spekulera i om att det har ett samband, säger Hanna Wigh.

Klart är att hennes berättelse i tv orsakat turbulens i partiet.

Flera riksmedier uppger nu att händelsen kommer utredas av Säpo. Till GP bekräftar Säpo uppgiften men i övrigt är polisen förtegen.

– Den typen av uppgifter har jag svårt att säga något om, brottsrubriceringen är just nu skadegörelse, som alltid i utredningsarbete kan rubriceringen ändras under utredningens gång. Det här är en naturlig del av vårt arbete att vi har det ärendet. Det ingår i vårt uppdrag att skydda den centrala statsledningen och där ingår riksdagsledamöterna, säger Karl Melin, tillförordnad presschef på Säpo.