Under de två dagarna kommer ett husband finnas på scenen som totalt gästas av tio olika artistkonstellationer. Hela programmet knyts samman med en gemensam konferencier.För Matfestivalen är detta ett nytt koncept. Tidigare har enskilda artister kontrakterats.

- Vi hoppas att vi på det här sättet kan erbjuda besökaren en bra blandning och en trevlig helhetsupplevelse samtidigt som det blir mer effektivt för oss som arrangör, säger Micael Worbin, evenemangsansvarig på Next Skövde, i ett pressmeddelande.

Melodifestivalen är ett gemensamt tema för tre av artisterna som kommer synas på Matfestivalscenen 31 augusti och 1 september.

Det är Shirley Clamp som slog igenom i Melodifestivalen 2004 och sedan dess turnerat flitigt och synts i ett stort antal live-sammanhang och massor av olika TV-program. Det är Martin Almgren, som sedan vinsten i Idol 2015 spelat land och rike runt. I år blev han folkkär på riktigt då han tog sig direkt till finalen i Melodifestivalen med sin låt ”A bitter lullaby”.

Axel Schylström medverkade i idol samma år som Martin Almgren och där slutade fyra. Han är artisten, föreläsaren och inspiratören som på bara några år gick från sjuksängen till TV-rutan. År 2017 deltog han i Melodifestivalen med det egenskrivna bidraget ”När ingen ser” som belönades med en guldskiva.

Hela artistuppställningen finns presenterad på matfestivalen.nu

Annons