Våra läsare gillar skogens konung och många fina bilder har vi fått.

Så här skriver Lena Bratt på Facebook: "Har många nära älgupplevelser eftersom det är mitt favoritdjur att fotografera. Den här älgkon låg och vilade ca 20 meter ifrån mig när jag upptäckte henne. En fantastisk upplevelse "

Johan Calmestrand skriver så här: "Pappa mötte fyra älgar (tre fastnade på kort) i ett villaområde i Lidköping i måndags. Verkade mycket orädda och lugna i situationen att pappa satt på cykel bara några meter bort"

Från Falköping rapporterar Madeleine Soneby: "Bild tagen ifrån vårt badrumsfönster. I Skörstorp har vi ”älgsafari” nästan alla dagar mellan 08.00-08.30 som flest har jag sett 9 stycken samtidigt "

Stina Svensson berättar så här: "För många år sedan utanför Hjo var jag med om två älgar som stod i skogskanten å tittade på folk.. varenda dag samma tid stod de där i ett par veckor. Jag stannade varje gång jag åkte förbi å pratade lite med dem å de såg helt orädda ut.. undrade nog vad jag var för tok som stod å pratade varenda dag. men de roade mig å jag roade säkert dem med.. hehe"